Ugrás a tartalomra
Tanjug/Gareth Fuller/PA via AP

Szakértő: több migráns érkezhet az új uniós menekültügyi javaslat miatt

2020.09.24
10:48
2020.09.24
10:53
Forrás
MTI
Akár több migráns is érkezhet, ha elfogadják az új uniós menekültügyi javaslatcsomagot - mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója az M1 aktuális csatornán.

A szakértő közölte, az a javaslat, miszerint kiszélesítenék az Európai Határ- és Parti Őrségének hatáskörét, azt is eredményezheti, hogy a szervezet akár felülbírálhatja az egyes tagállamok határvédelmi intézkedéseit. Ezzel megvalósulhatna az a brüsszeli elképzelés, miszerint több migránsnak adnak menedékjogot - tette hozzá. Horváth József szerint nem életszerű az a javaslat sem, hogy öt nap alatt kell a belépni szándékozókat alaposan leellenőrizni, hiszen ha valakinek nincsenek dokumentumai, akkor ennyi idő alatt lehetetlen megállapítani a valódi személyazonosságát. Kitért arra is, a javaslat miatt most újra nagy tömegben indulhatnak meg a migránsok Európa felé, hiszen egy-másfél évbe is beletelik mire elfogadhatják azt, márpedig egy ilyen "kvázi szigorítás" előtt valószínűleg sokan szeretnének az Európai Unióba érkezni.

migráns
menekültügyi
javaslat
uniós
Horváth József
M1
határ
ellenőrzés
menekült

Most

16:19, Frissítve: 16:35

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.