Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szakma feladata megállapítani a 12-15 évesek oltásának feltételeit

2021.06.12
12:07
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai szakbizottságok, az illetékes intézmények és mindenekelőtt a Batut Közegészségügyi Intézet hatásköre, hogy megállapítsák a 12-15 éves korosztály koronavírus elleni oltásának feltételeit - nyilatkozta Pavle Zelić.

A Gyógyszerek és Gyógyászati Eszközök Ügynökségének képviselője emlékeztetett, az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok után a szerbiai gyógyszerügynökség is jóváhagyta az említett korosztályhoz tartozó gyerekek koronavírus elleni immunizációját a Pfizer vakcinájával. A következő lépést pedig mindenekelőtt a Batutnak kell megtennie. Zelić reményei szerint hamar meghozzák a 12 és 15 év közöttiek oltási eljárásának szabályait és minden rá vonatkozó paramétert. A Pfizer-oltóanyagból Szerbia elegendő mennyiséggel rendelkezik - tette hozzá. Az immunizáció tapasztalatai kapcsán kiemelte, az országban eddig kevesebb mint 1000 beoltott jelezte, hogy mellékhatása volt a vakcinának. 9 esetben történt komolyabb nem kívánatos hatás, viszont egy sem maradandó. Főleg allergiás reakciókról számoltak be az érintettek. 

Pavle Zelić
koronavírus elleni védőoltás

Most

12:55, Frissítve: 13:00

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű