Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szakmai hétvége a fiatal jogászoknak

2020-09-26
12:14
2020-09-26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Fiatal jogászoknak és joghallgatóknak tart szakmai hétvégét a Vajdasági Magyar Jogász Egylet.

A háromnapos eseményen a résztvevők tapasztalt szakemberek előadásait hallgathatják meg és olyan témakörökkel foglalkozhatnak, amelyekkel ritkábban találkoztak a tanulmányi éveik alatt, mégis hasznosak lehetnek számukra munkájuk során. Az eseményt a Fruška gorán egy konferencia-központban tartják.

Pannon RTV/Juhász Géza

A szakmai hétvégén 12 fiatal vehet részt. Az előadások online is követhetőek a Vajdasági Magyar Jogász Egylet Facebook-oldalán.

Ágoston Áron zentai jogász: „Fiatal jogászként igyekszem kihasználni a lehetőségeket arra, hogy minél több új embert ismerjek meg a szakmában.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozó fő célja a kapcsolatteremtés és a tanácsadás. 

Szedlár Erich, tag, szervező, Vajdasági Magyar Jogász Egylet: „A célja mindenféleképpen az, hogy valahogy próbáljuk a szakmánkban a fiatal jogászokat összetartani, hogy megismerkedjenek, segítséget kapjanak, tanácsokat tanároktól, előadóktól, és hogy olyan szinten is fejlődjenek a szakmában.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A főleg gyakorlati jellegű előadásokon a résztvevőkkel olyan témaköröket dolgoznak fel a szakemberek, mint a büntetésvégrehajtás vagy a fogyasztóvédelem alapjai. A jogászok mellett szociológus és történész is tart előadást.

Dudás Attila, az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának rendkívüli tanára: „Törekedtem olyan témát választani amelyet az egyetemi képzésen nem fedtünk le, vagy nem fedtünk le teljes mértékben. Ilyen a fogyasztóvédelmi jog. Ebben a pillanatban az újvidéki jogtudományi karon nem szerepel az alapképzésen, a mesterképzésen is csak részben oktatjuk. Ez reméljük, hogy a jövőben egy picit változni fog.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az egylet idén a járványhelyzet miatt nem tudta hagyományos módon megszervezni a nyári egyetemet, a fiatalok felkarolását azonban fontosnak tartják, ezért a szakmai hétvégével igyekeznek pótolni az elmaradást. 

Az eseményt Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke nyitotta meg: „Hiány van fiatal jogászokból és egyrészt már régóta a mi egyletünk is azt szeretné, hogy motiválja a fiatalokat arra, hogy ezt a pályát válasszák, másrészt pedig hogy továbbképezzék magukat, amikor már jogászok.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A háromnapos esemény keretében a résztvevők a mitorvicai börtönbe is ellátogatnak.

jogászok
Újvidék
Vajdasági Magyar Jogász Egylet
Nyilas Mihály
konferencia

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.