Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szakmai hétvége a fiatal jogászoknak

2020.09.26
12:14
2020.09.26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Fiatal jogászoknak és joghallgatóknak tart szakmai hétvégét a Vajdasági Magyar Jogász Egylet.

A háromnapos eseményen a résztvevők tapasztalt szakemberek előadásait hallgathatják meg és olyan témakörökkel foglalkozhatnak, amelyekkel ritkábban találkoztak a tanulmányi éveik alatt, mégis hasznosak lehetnek számukra munkájuk során. Az eseményt a Fruška gorán egy konferencia-központban tartják.

Pannon RTV/Juhász Géza

A szakmai hétvégén 12 fiatal vehet részt. Az előadások online is követhetőek a Vajdasági Magyar Jogász Egylet Facebook-oldalán.

Ágoston Áron zentai jogász: „Fiatal jogászként igyekszem kihasználni a lehetőségeket arra, hogy minél több új embert ismerjek meg a szakmában.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozó fő célja a kapcsolatteremtés és a tanácsadás. 

Szedlár Erich, tag, szervező, Vajdasági Magyar Jogász Egylet: „A célja mindenféleképpen az, hogy valahogy próbáljuk a szakmánkban a fiatal jogászokat összetartani, hogy megismerkedjenek, segítséget kapjanak, tanácsokat tanároktól, előadóktól, és hogy olyan szinten is fejlődjenek a szakmában.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A főleg gyakorlati jellegű előadásokon a résztvevőkkel olyan témaköröket dolgoznak fel a szakemberek, mint a büntetésvégrehajtás vagy a fogyasztóvédelem alapjai. A jogászok mellett szociológus és történész is tart előadást.

Dudás Attila, az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának rendkívüli tanára: „Törekedtem olyan témát választani amelyet az egyetemi képzésen nem fedtünk le, vagy nem fedtünk le teljes mértékben. Ilyen a fogyasztóvédelmi jog. Ebben a pillanatban az újvidéki jogtudományi karon nem szerepel az alapképzésen, a mesterképzésen is csak részben oktatjuk. Ez reméljük, hogy a jövőben egy picit változni fog.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az egylet idén a járványhelyzet miatt nem tudta hagyományos módon megszervezni a nyári egyetemet, a fiatalok felkarolását azonban fontosnak tartják, ezért a szakmai hétvégével igyekeznek pótolni az elmaradást. 

Az eseményt Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke nyitotta meg: „Hiány van fiatal jogászokból és egyrészt már régóta a mi egyletünk is azt szeretné, hogy motiválja a fiatalokat arra, hogy ezt a pályát válasszák, másrészt pedig hogy továbbképezzék magukat, amikor már jogászok.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A háromnapos esemény keretében a résztvevők a mitorvicai börtönbe is ellátogatnak.

jogászok
Újvidék
Vajdasági Magyar Jogász Egylet
Nyilas Mihály
konferencia

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.