Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szakmai hétvége a fiatal jogászoknak

2020.09.26
12:14
2020.09.26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Fiatal jogászoknak és joghallgatóknak tart szakmai hétvégét a Vajdasági Magyar Jogász Egylet.

A háromnapos eseményen a résztvevők tapasztalt szakemberek előadásait hallgathatják meg és olyan témakörökkel foglalkozhatnak, amelyekkel ritkábban találkoztak a tanulmányi éveik alatt, mégis hasznosak lehetnek számukra munkájuk során. Az eseményt a Fruška gorán egy konferencia-központban tartják.

Pannon RTV/Juhász Géza

A szakmai hétvégén 12 fiatal vehet részt. Az előadások online is követhetőek a Vajdasági Magyar Jogász Egylet Facebook-oldalán.

Ágoston Áron zentai jogász: „Fiatal jogászként igyekszem kihasználni a lehetőségeket arra, hogy minél több új embert ismerjek meg a szakmában.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozó fő célja a kapcsolatteremtés és a tanácsadás. 

Szedlár Erich, tag, szervező, Vajdasági Magyar Jogász Egylet: „A célja mindenféleképpen az, hogy valahogy próbáljuk a szakmánkban a fiatal jogászokat összetartani, hogy megismerkedjenek, segítséget kapjanak, tanácsokat tanároktól, előadóktól, és hogy olyan szinten is fejlődjenek a szakmában.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A főleg gyakorlati jellegű előadásokon a résztvevőkkel olyan témaköröket dolgoznak fel a szakemberek, mint a büntetésvégrehajtás vagy a fogyasztóvédelem alapjai. A jogászok mellett szociológus és történész is tart előadást.

Dudás Attila, az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának rendkívüli tanára: „Törekedtem olyan témát választani amelyet az egyetemi képzésen nem fedtünk le, vagy nem fedtünk le teljes mértékben. Ilyen a fogyasztóvédelmi jog. Ebben a pillanatban az újvidéki jogtudományi karon nem szerepel az alapképzésen, a mesterképzésen is csak részben oktatjuk. Ez reméljük, hogy a jövőben egy picit változni fog.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az egylet idén a járványhelyzet miatt nem tudta hagyományos módon megszervezni a nyári egyetemet, a fiatalok felkarolását azonban fontosnak tartják, ezért a szakmai hétvégével igyekeznek pótolni az elmaradást. 

Az eseményt Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke nyitotta meg: „Hiány van fiatal jogászokból és egyrészt már régóta a mi egyletünk is azt szeretné, hogy motiválja a fiatalokat arra, hogy ezt a pályát válasszák, másrészt pedig hogy továbbképezzék magukat, amikor már jogászok.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A háromnapos esemény keretében a résztvevők a mitorvicai börtönbe is ellátogatnak.

jogászok
Újvidék
Vajdasági Magyar Jogász Egylet
Nyilas Mihály
konferencia

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.