Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Szakmai kirándulás az Erasmus+ jóvoltából

2020-10-21
14:54
2020-10-21
16:51
Forrás
Pannon RTV
10 tűzvédelmi technikus szakos magyar tanuló vehet részt szakmai kiránduláson az Erasmus+ cserediák-programnak köszönhetően.

A temerini Lukijan Mušicki Középiskola harmadik osztályos tanulói katasztrófavédelemmel kapcsolatos ismereteket sajátíthatnak el Budapesten.

A diákok először műhelymunkákon vesznek részt, melyekben a multikulturalizmussal kapcsolatos témákat dolgoznak fel.
Boros Áron: „Ez a pályázat segíteni fog az egyetemre való bejutáshoz, könnyedebb munkaszerzést tesz lehetővé, és élőben is megtanulhatjuk a gyakorlati szakmát."

A diákok a magyarországi Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kutatóintézetében sajátíthatnak el olyan tudást, dolgozhatnak olyan eszközökkel, melyre Szerbiában nincs lehetőség - jelentette ki Pakai Karolina, szaktanár, a program koordinátora: „A szakmai program célja a tűzvizsgálati területi minta analitika kezeléséinek megismerése, analitikai mérőeszközök elsajátítása, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése, interkulturális kompetenciák fejlesztése, változások ösztönzése, új innovatív tantervek kidolgozása."

Milomir Radić, az intézmény igazgatója elmondta, a program meghatározó szerepet tölt be az intézmény életében, hiszen a diákok európai szintű tudást szerezhetnek: „A programot éves szinten rendezzük. A teljes év rendelkezésünkre áll hozzá. Reményeim szerint a járványügyi helyzet javulásával megoldható a diákok cseréje, ami a program kulcsát képezi. Általános cél, hogy a gyerekek megismerkedjenek a szomszédos országokkal, valamint, hogy a szomszédos országok képviselői is megismerkedjenek a mi országunkkal.”

A kéthetes utazásra a tavasz folyamán kerülhet sor, amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi. A kirándulást követően a diákok Nišben prezentálják majd az anyaországban tanultakat.

Erasmus+
Erasmus+ program
erasmusplus

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.