Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Szakmai kirándulás az Erasmus+ jóvoltából

2020.10.21
14:54
2020.10.21
16:51
Forrás
Pannon RTV
10 tűzvédelmi technikus szakos magyar tanuló vehet részt szakmai kiránduláson az Erasmus+ cserediák-programnak köszönhetően.

A temerini Lukijan Mušicki Középiskola harmadik osztályos tanulói katasztrófavédelemmel kapcsolatos ismereteket sajátíthatnak el Budapesten.

A diákok először műhelymunkákon vesznek részt, melyekben a multikulturalizmussal kapcsolatos témákat dolgoznak fel.
Boros Áron: „Ez a pályázat segíteni fog az egyetemre való bejutáshoz, könnyedebb munkaszerzést tesz lehetővé, és élőben is megtanulhatjuk a gyakorlati szakmát."

Pannon RTV/Bognár Róbert

A diákok a magyarországi Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kutatóintézetében sajátíthatnak el olyan tudást, dolgozhatnak olyan eszközökkel, melyre Szerbiában nincs lehetőség - jelentette ki Pakai Karolina, szaktanár, a program koordinátora: „A szakmai program célja a tűzvizsgálati területi minta analitika kezeléséinek megismerése, analitikai mérőeszközök elsajátítása, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése, interkulturális kompetenciák fejlesztése, változások ösztönzése, új innovatív tantervek kidolgozása."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Milomir Radić, az intézmény igazgatója elmondta, a program meghatározó szerepet tölt be az intézmény életében, hiszen a diákok európai szintű tudást szerezhetnek: „A programot éves szinten rendezzük. A teljes év rendelkezésünkre áll hozzá. Reményeim szerint a járványügyi helyzet javulásával megoldható a diákok cseréje, ami a program kulcsát képezi. Általános cél, hogy a gyerekek megismerkedjenek a szomszédos országokkal, valamint, hogy a szomszédos országok képviselői is megismerkedjenek a mi országunkkal.”

A kéthetes utazásra a tavasz folyamán kerülhet sor, amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi. A kirándulást követően a diákok Nišben prezentálják majd az anyaországban tanultakat.

Erasmus+
Erasmus+ program
erasmusplus

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű