Ugrás a tartalomra

A számítógép és az internet kínálta lehetőségekkel ismerkedtek a pedagógusok Zentán (videó)

2015.06.13
15:18
Gyakorló pedagógusok számára szervezett továbbképzést a Magyar Nemzeti Tanács szombaton a zentai Közgazdasági – Kereskedelmi Középiskolában
Gyakorló pedagógusok számára szervezett továbbképzést a Magyar Nemzeti Tanács szombaton a zentai Közgazdasági – Kereskedelmi Középiskolában.   A Web 2.0-ás eszközök alkalmazási lehetőségeiről tart egynapos továbbképzést a Magyar Nemzeti Tanács. Az Észak-Bácska és Észak-Bánát területéről érkező pedagógusok a számítógép és az internet kínálta lehetőségekkel ismerkedhettek meg. Námesztovszki Zsolt, egyetemi tanár: „A honlapkészítést fogjuk tanítani a legnépszerűbb honlapszerkesztő felület segítségével, a WordPress segítségével, Prezi prezentációkat fogunk készíteni, ami a prezentálásnak egy nagyon innovatív és hatékony módja mostanában. Moodle keretrendszerrel fognak a pedagógusok megismerkedni, ami egy online tanulási környezet, valamint a matematikában megjelenő Web 2.0-ás eszközöket is beemeltük a képzésbe.” Maguk a pedagógusok is fontosnak tartják, hogy megismerkedjenek ezeknek az eszközöknek a felhasználási lehetőségeivel. Berze Gizella, pedagógiai vezető, Zenta: „A vajdasági pedagógusoknak elég nagy lemaradása van ezen a területen, úgyhogy nagyon nagy szükség van arra, hogy pótoljuk ezt, azért, hogy behozzuk a gyerekeket elsősorban.” Domonkos Szilvia, magyartanár, Oroszlámos: „Szeretnénk lépést tartani velük, hogy minél érdekesebb és tartalmasabb előadásokat tudjunk nekik tartani és felkeltsük az ő érdeklődésüket is a tananyag iránt.” A Magyar Nemzeti Tanács a képzést a magyarországi Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával valósította meg.Jerasz Anikó, elnök, MNT Végrehajtó Bizottság: „A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt programjai közé tartozik a pedagógusok sokrétű támogatása, elsődlegesen a pedagógusok szakmai továbbképzése. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy akkreditált továbbképzéseket szervezzünk a pedagógusoknak, hiszen tudjuk, hogy milyen nehezen tudják az intézmények a feltételeket megteremteni ahhoz, hogy ingyenesen eljussanak a pedagógusok egy-egy képzésre.” Az MNT egy hét múlva Nagybecskereken tart hasonló tartalmú képzést a régió pedagógusai számára.

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.