Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Számos zentai közműfejlesztést tervez a VMSZ

2019-02-08
17:54
2019-02-08
18:03
Forrás
Pannon RTV
Útaszfaltozás, a közvilágítás kiépítése, a Népkert és a medencék felújítása és számos Zentát érintő közműfejlesztés is szerepel a Vajdasági Magyar Szövetség tervei között a 2019-es évre vonatkozóan.

A zentai távfűtési rendszer teljes felújítását is tervbe vették, mivel a távfűtés csövei cserére szorulnak. A párt helyi illetékesei elmondták, a környékbeli falvakról sem feledkeznek meg. A tornyosi és a bogarasi iskolák modernizálása is tervben van.

A megfogalmazott tervek közül kiemelt helyet kapott a Zentai Közkórház új CT berendezésének működésbe helyezése. A remények szerint erre már február végén sor kerülhet. Lőrinc Csongor, zentai elnök, VMSZ: „Folyamatban van a kórház tervezése, ami úgyszintén az év első felében el fog készülni, és remélhetőleg az év második felében megindul konkrétan is legkésőbb az építkezés. Ezen kívül a Thurzó iskola rövidesen, ha minden jól megy, itt is pár hónapról beszélünk csak, maga a kivitelezés is el tud indulni, ez sem olyan projekt, ami 1-2 hét alatt befejeződik, hanem egy kicsit hosszabb ideig tart.”

A helyi VMSZ tervei között szerepel az utak aszfaltozása és felújítása, a közvilágítás és a kerékpárutak kiépítése, a zentai Népkert és a medencék felújítása és az idősek otthonának kiépítése is. A zentai távfűtési rendszer teljes felújítását is tervbe vették, mivel a távfűtés csövei sürgős cserére szorulnak.
Nem csak a városban, hanem a környező falvakban is a közművesítés fejlesztése kerül előtérbe az idei évben a tervek szerint. Perpauer Attila, kevi elnök, VMSZ: „Terveink szerint az idei évben megvalósul Keviben az aszfaltozás a két falu között, Kevi és Törökfalu között, ez már hosszabb ideje várattatot magára, valamint a tornyosi iskolánál a napkollektorok felszerelése, ezek is megtörténnek, és így gazdaságosabbá válik a vízhasználat. Valamint az iskolai fejlesztéseknél a bogarasi iskolánál is fejlesztések fognak történni.”

A község falvaiban a további tervek szerint óvodai és iskolai fejlesztésekre, valamint a művelődési élet fellendítésére szeretnének nagyobb hangsúlyt helyezni 2019-ben.

Vajdasági Magyar Szövetség
Zenta
Perpauer Attila
Lőrinc Csongor

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.