Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Számos zentai közműfejlesztést tervez a VMSZ

2019-02-08
17:54
2020-02-29
09:49
Forrás
Pannon RTV
Útaszfaltozás, a közvilágítás kiépítése, a Népkert és a medencék felújítása és számos Zentát érintő közműfejlesztés is szerepel a Vajdasági Magyar Szövetség tervei között a 2019-es évre vonatkozóan.

A zentai távfűtési rendszer teljes felújítását is tervbe vették, mivel a távfűtés csövei cserére szorulnak. A párt helyi illetékesei elmondták, a környékbeli falvakról sem feledkeznek meg. A tornyosi és a bogarasi iskolák modernizálása is tervben van.

A megfogalmazott tervek közül kiemelt helyet kapott a Zentai Közkórház új CT berendezésének működésbe helyezése. A remények szerint erre már február végén sor kerülhet. Lőrinc Csongor, zentai elnök, VMSZ: „Folyamatban van a kórház tervezése, ami úgyszintén az év első felében el fog készülni, és remélhetőleg az év második felében megindul konkrétan is legkésőbb az építkezés. Ezen kívül a Thurzó iskola rövidesen, ha minden jól megy, itt is pár hónapról beszélünk csak, maga a kivitelezés is el tud indulni, ez sem olyan projekt, ami 1-2 hét alatt befejeződik, hanem egy kicsit hosszabb ideig tart.”

A helyi VMSZ tervei között szerepel az utak aszfaltozása és felújítása, a közvilágítás és a kerékpárutak kiépítése, a zentai Népkert és a medencék felújítása és az idősek otthonának kiépítése is. A zentai távfűtési rendszer teljes felújítását is tervbe vették, mivel a távfűtés csövei sürgős cserére szorulnak.
Nem csak a városban, hanem a környező falvakban is a közművesítés fejlesztése kerül előtérbe az idei évben a tervek szerint. Perpauer Attila, kevi elnök, VMSZ: „Terveink szerint az idei évben megvalósul Keviben az aszfaltozás a két falu között, Kevi és Törökfalu között, ez már hosszabb ideje várattatot magára, valamint a tornyosi iskolánál a napkollektorok felszerelése, ezek is megtörténnek, és így gazdaságosabbá válik a vízhasználat. Valamint az iskolai fejlesztéseknél a bogarasi iskolánál is fejlesztések fognak történni.”

A község falvaiban a további tervek szerint óvodai és iskolai fejlesztésekre, valamint a művelődési élet fellendítésére szeretnének nagyobb hangsúlyt helyezni 2019-ben.

Vajdasági Magyar Szövetség
Perpauer Attila
Lőrinc Csongor
Zenta

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.