Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A szárazság miatt gyakoriak a tűzesetek

2022.07.07
11:50
2022.07.07
16:58
Forrás
Pannon RTV
A tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van, de sokszor nem szándékos gyújtogatás vagy gondatlanság okozza a tűzeseteket. Magyarkanizsán szerdán az állatmenhely melletti terület lángolt.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kedden, kora délután a magyarkanizsai állatmenhely melletti terület aljnövényzete kapott lángra. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a riasztást követően gyorsan a helyszínre érkeztek és pillanatok alatt megfékezték a tüzet.

Az elmúlt időszakban a szárazság ellenére nem sok tűzeset volt Magyarkanizsa községben. A mostani sokkal veszélyesebb is lehetett volna, ha a tűz átterjed a szalmabálákra.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A parcella felett áthaladó vezetékek az erős szélben összeütődtek, amiből szikra keletkezett, ez miatt kapott lángra az aszályban kiszáradt aljnövényzet.

Bajtai Balázs, a Magyarkanizsa Községi Tűzoltó Szövetség főparancsnoka: „Kettő egység vonult ki, egy hivatásos egység és egy egységgel az önkéntes tűzoltók. Az önkéntes tűzoltók végezték a tűz terjedésének a megakadályozását, azzal, hogy locsolták a bálákat. A hivatásos tűzoltók pedig oltották magát a tüzet.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van, de sokszor nem szándékos gyújtogatás vagy gondatlanság okozza a tűzeseteket. A száraz aljnövényzet pillanatok alatt lángra kap, és ha nem avatkoznak közbe a tűzoltók, hatalmas károk keletkezhetnek. Azok a magánszemélyek akik megszegik ezt 50 és 300 ezer dinár közötti büntetésre számíthatnak, a jogi személyek esetében 300 ezer és 1 millió dinár közötti összeg róható ki a felelősökre.

tűz
Magyarkanizsa
Bajtai Balázs

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.