Ugrás a tartalomra

Száz hektáron égett a növényzet

2024.04.02
08:30
Forrás
Tanjug
A tűzoltóknak sikerült megállítaniuk a tűz terjedését.

Sikerült megfékezni a tüzet a Prijepolje közelében lévő Borovača településen. Mintegy 100 hektár fű, aljnövényzet és erdő vált a tűz martalékává. Az oltást nehezítette az erős szél és a nehezen megközelíthető terep is - közölte Szerbia Belügyminisztériuma.

A lángok hétfőn 12 óra körül csaptak fel. A riasztást követően a prijepoljei, užicei és Novi pazari tűzoltók 14 járművel vonultak a helyszínre és kevesebb mint 10 óra alatt sikerült megállítaniuk a tűz terjedését.

erdőtűz

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.