Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Száz pár sportcipőt kaptak a hajdújárási, óbecsei és dreai Lurkóház védencei

2022.02.04
19:16
2022.02.04
22:42
Forrás
Pannon RTV
Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány Fuss pont most jótékonysági futásának eredményeként, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával biztosították az adományt a szegény sorsú gyermekeknek.

Legtöbbjük most húzott először igazi futócipőt a lábára. A sportlábbeliket Hajdújáráson Potápi Árpád János adta át.
Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány 2021 utolsó napján szervezte meg a Fuss pont most jótékonysági futást. Ennek során összegyűjtötték azokat a kilométereket, amelyeket az év utolsó napjának 24 órájában bárki, bárhol megtett, futva, kocogva, sétálva.

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója :"Mi pedig azt vállaltuk, hogy minden megtett, regisztrált kilométer után száz forintot fordítunk arra, hogy sportcipőt vegyünk azoknak a gyerekeknek, akik egész egyszerűen azért nem tudnak sportolni, mert nincs cipőjük. Az első száz pár cipőt Délvidékre hoztuk, a Lurkóház gyermekei kapják meg."

Vajdaságból is sokan csatlakoztak a szilveszteri jótékonysági futáshoz.

Pannon RTV

Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke: "Vannak olyanok, akik azért nem sportolnak, mert nincs hozzá felszerelésük, erre volt jó ez az akció. És nem élsportolókra kell gondolni, hanem olyan rekreatív futókra, és nem is csak futókra, akik vállalták, hogy egy-két kilométert akár sétálnak annak érdekében, hogy hozzásegítsenek az akció sikeréhez."

A délvidéki Lurkóházak védenceinek szánt adományt Harmat Károly ferences atya, a Poverello Alapítvány igazgatója köszönte meg.

"Pál Apostol jut eszembe, ő a keresztény életet az atléta életéhez hasonlítja, sőt azt is mondja halála előtt, hogy a pályát végig futotta, és a célba fog majd érni, tehát azt jelenti, hogy ez egy kicsit szimbolizálja a mi keresztény valóságunkat is, és azt hiszem, hogy ilyen gyermekeknél ez nagyon fontos, hogy bátorítást adjunk nekik, hogy tudjanak futni az életben, függetlenül a különböző nehézségektől."

Pannon RTV

A gyerkőcök versösszeállítással fejezték ki hálájukat a vendégeknek az adományokért. Nemcsak sportcipőket kaptak, hanem nagyon sok édességet és gyümölcsöt is.

Mester Sznezsana: "Megyek benne futni, ha megyek iskolába, akkor tornázni fogok benne. Nincs otthon sportcipőm."
Menyhárt Rudolf: "Nagyon tetszik, és ilyenekben szoktam futni, és mindig a testvéremet leelőzöm, mert én gyorsabban futok ilyen sportcipőben nála, és mindig én leelőzöm őt."

Az elmúlt időszakban a nemzetpolitika egyik fő iránya lett a sport támogatása.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár: "A versenysportot, a csapatsportokat is egyre inkább tudtuk támogatni a külhoni régiókban, és örülök annak, hogy emellett pedig civil kezdeményezések is voltak, vannak, ami mellé oda tudunk állni."

Ha csodát akarsz látni, ne azt várd, hogy a kőszobrok könnyezzenek, hanem nézd meg egy nehéz sorsú gyermek arcát, amikor például egy sportcipőt kap! Ezt üzenték közösen az adományozók.

Lurkóház
védenc
sportcipő
Egy vérből vagyunk

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.