Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Székházzal gazdagodott a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán egyesület

2021.09.22
13:05
2021.09.22
16:56
Forrás
Pannon RTV
Székházzal gazdagodott a már több mint 50 tagot számláló Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület. A táncos, énekes, citera- és képzőművész-csoporttal is rendelkező egyesület tagjai saját tulajdonú házban folytathatják a munkát.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Megalakulása óta dédelgetett álma valósult meg a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület tagjainak. Hajnal Erzsébet a kezdetek óta aktívan közreműködik egyesület munkájában.

„Nagyon örülünk, hogy megvettük ezt a szép házat itt. Sok munka lesz vele, de nem baj, majd jövünk segíteni és helyre akarjuk hozni, hogy legyen saját szép házunk, meg otthonunk.” 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ezerötszáz négyzetméteres területű telken a tervek szerint rendezvények lebonyolítására és konferenciák megtartására alkalmas pavilon, nyitott színpad, irodahelyiségek és sportpálya is helyet kap majd. Szőke Lajos elmúlt évtizedek alatt összegyűjtött régiségeit is kiállítják.

„Annyi „rossz vasam” van már otthon, régiségek, hogy legyen már hely, mert már én sem tudom hová rakni őket. Nagyon jó lesz ez, nagyon jó lesz, hogy kaptuk ezt a házat, igaz, hogy régi, de lesz ebből jó.” 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A magyar kormány által támogatott, közel 35 ezer eurós értékű beruházás a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából valósulhatott meg.

Törtei János, a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület alelnöke: „Hiszek az összefogásban. Tiszaszentmiklóson egy olyan csapat van, akik ha kapunk valamit, mi azt meg tudjuk sokszorosítani. Ezúttal is ez fog történni. Hiszem azt, hogy jó időn belül ebből a telekből vagy építményből egy várat fogunk kiépíteni.”

Az egyesület vezetősége bízik abban, hogy a jövő év március 15-ei ünnepséget már a felújított saját székházukban tudják megünnepelni.

Tiszaszentmiklós
Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület
Törtei János
székház

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.