Ugrás a tartalomra
szemvizsgálat
Pannon RTV

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik

2017-10-12
21:38
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes szemnyomás-mérést, látás- és szemfenék-vizsgálatot szervezett a Perfect Vision Szemészeti Klinika az egyik szabadkai idősek otthonában.

A 65 év felettieknél jelenik meg leginkább a szürke hályog, amelyet időben kell felfedezni és kezelni. Ezért szervezik meg az ilyen jellegű akciókat.     

Szemnyomást mértek, megvizsgálták a látóideget és a könnycsatornákat, valamint a szemfenéket. A szép korúak között akad, akinek nincs problémája a látásával, másoknak viszont igen. Zsíros Erzsébet: „Én nem nézetem, mert nekem nagyon jó a látásom, csak a férjem nem látott, csak a sötétséget és a világosságot látta.”

A szemészeti klinikának minden évben vannak ingyenes akciói. Ilyenkor olyan vizsgálatokat végeznek, amelyek a kórtermen kívül is megvalósíthatóak. Dr. Ivana Ambruš Ivazović, szemészspecialista, Perfect Vision Szemészeti Klinika, Szabadka: „Ez fontos abból az okból is, mert ez az a népesség, akinél a leggyakrabban jelentkezik a vakság leggyakoribb okozója, ami világelsőként a szürke hályog. Ez a sárgafolt időskori elváltozása és természetesen a diabetikus retinopátia, más betegségek mellett. Annak érdekében, hogy időben felfedezzék és megfelelően, szakszerűen kezeljék, megszervezzük ezeket az akciókat.”

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik - tette hozzá a doktornő.

szembetegség
Perfect Vision Szemészeti Klinika

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.