Ugrás a tartalomra
szemvizsgálat
Pannon RTV

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik

2017-10-12
21:38
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes szemnyomás-mérést, látás- és szemfenék-vizsgálatot szervezett a Perfect Vision Szemészeti Klinika az egyik szabadkai idősek otthonában.

A 65 év felettieknél jelenik meg leginkább a szürke hályog, amelyet időben kell felfedezni és kezelni. Ezért szervezik meg az ilyen jellegű akciókat.     

Szemnyomást mértek, megvizsgálták a látóideget és a könnycsatornákat, valamint a szemfenéket. A szép korúak között akad, akinek nincs problémája a látásával, másoknak viszont igen. Zsíros Erzsébet: „Én nem nézetem, mert nekem nagyon jó a látásom, csak a férjem nem látott, csak a sötétséget és a világosságot látta.”

A szemészeti klinikának minden évben vannak ingyenes akciói. Ilyenkor olyan vizsgálatokat végeznek, amelyek a kórtermen kívül is megvalósíthatóak. Dr. Ivana Ambruš Ivazović, szemészspecialista, Perfect Vision Szemészeti Klinika, Szabadka: „Ez fontos abból az okból is, mert ez az a népesség, akinél a leggyakrabban jelentkezik a vakság leggyakoribb okozója, ami világelsőként a szürke hályog. Ez a sárgafolt időskori elváltozása és természetesen a diabetikus retinopátia, más betegségek mellett. Annak érdekében, hogy időben felfedezzék és megfelelően, szakszerűen kezeljék, megszervezzük ezeket az akciókat.”

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik - tette hozzá a doktornő.

szembetegség
Perfect Vision Szemészeti Klinika

Most

21:28, Frissítve: 22:10

Összeért a híd két íve

Összeértek a mederhíd ívei, s tizennyolc év után újra átível a Dunán az újvidéki Žeželj-híd. Egyelőre csak gyalogosan lehet átkelni rajta a folyón Újvidék és Pétervárad között.
20:37, Frissítve: 21:06

Citeratalálkozót tartottak Adorjánon

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a „Szól a citera” elnevezésű citeratalálkozót Adorjánon. A szervező Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett még hét csoport lépett színpadra.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.