Ugrás a tartalomra
szemvizsgálat
Pannon RTV

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik

2017-10-12
21:38
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes szemnyomás-mérést, látás- és szemfenék-vizsgálatot szervezett a Perfect Vision Szemészeti Klinika az egyik szabadkai idősek otthonában.

A 65 év felettieknél jelenik meg leginkább a szürke hályog, amelyet időben kell felfedezni és kezelni. Ezért szervezik meg az ilyen jellegű akciókat.     

Szemnyomást mértek, megvizsgálták a látóideget és a könnycsatornákat, valamint a szemfenéket. A szép korúak között akad, akinek nincs problémája a látásával, másoknak viszont igen. Zsíros Erzsébet: „Én nem nézetem, mert nekem nagyon jó a látásom, csak a férjem nem látott, csak a sötétséget és a világosságot látta.”

A szemészeti klinikának minden évben vannak ingyenes akciói. Ilyenkor olyan vizsgálatokat végeznek, amelyek a kórtermen kívül is megvalósíthatóak. Dr. Ivana Ambruš Ivazović, szemészspecialista, Perfect Vision Szemészeti Klinika, Szabadka: „Ez fontos abból az okból is, mert ez az a népesség, akinél a leggyakrabban jelentkezik a vakság leggyakoribb okozója, ami világelsőként a szürke hályog. Ez a sárgafolt időskori elváltozása és természetesen a diabetikus retinopátia, más betegségek mellett. Annak érdekében, hogy időben felfedezzék és megfelelően, szakszerűen kezeljék, megszervezzük ezeket az akciókat.”

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik - tette hozzá a doktornő.

szembetegség
Perfect Vision Szemészeti Klinika

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.