Ugrás a tartalomra
szemvizsgálat
Pannon RTV

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik

2017-10-12
21:38
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes szemnyomás-mérést, látás- és szemfenék-vizsgálatot szervezett a Perfect Vision Szemészeti Klinika az egyik szabadkai idősek otthonában.

A 65 év felettieknél jelenik meg leginkább a szürke hályog, amelyet időben kell felfedezni és kezelni. Ezért szervezik meg az ilyen jellegű akciókat.     

Szemnyomást mértek, megvizsgálták a látóideget és a könnycsatornákat, valamint a szemfenéket. A szép korúak között akad, akinek nincs problémája a látásával, másoknak viszont igen. Zsíros Erzsébet: „Én nem nézetem, mert nekem nagyon jó a látásom, csak a férjem nem látott, csak a sötétséget és a világosságot látta.”

A szemészeti klinikának minden évben vannak ingyenes akciói. Ilyenkor olyan vizsgálatokat végeznek, amelyek a kórtermen kívül is megvalósíthatóak. Dr. Ivana Ambruš Ivazović, szemészspecialista, Perfect Vision Szemészeti Klinika, Szabadka: „Ez fontos abból az okból is, mert ez az a népesség, akinél a leggyakrabban jelentkezik a vakság leggyakoribb okozója, ami világelsőként a szürke hályog. Ez a sárgafolt időskori elváltozása és természetesen a diabetikus retinopátia, más betegségek mellett. Annak érdekében, hogy időben felfedezzék és megfelelően, szakszerűen kezeljék, megszervezzük ezeket az akciókat.”

A szembetegségek 85 százaléka a 65 évnél idősebbeknél jelentkezik - tette hozzá a doktornő.

szembetegség
Perfect Vision Szemészeti Klinika

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.