Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Személyes adataink érhetnek legtöbbet a XXI. század piacán

2019.05.18
18:21
2019.05.18
19:28
Forrás
Pannon RTV
Ez volt az egyik fő témája a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság idei szakmai konferenciájának. A tanácskozásnak idén is Szabadka adott otthont.

A Városháza dísztermében előadások várták az érdeklődő közgazdászokat. A konferencia központi eleme az információ mint a gazdasági növekedés legfontosabb forrása volt.

Első ízben Vajdaságban is kiosztották a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat is. Korhecz Réka, Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjas hallgató, Szabadka: „Számomra nagy segítséget jelent ez az ösztöndíj, de szerintem minden más hallgatótársamnak is, mivel ezzel is egy plusz támogatást kapunk és tovább ösztönöz minket, hogy folytassuk azt, amit elkezdtünk.”

Az ösztöndíjat a magyarországi Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány azért hozta létre, hogy támogatni tudják a határon túli közgazdásznövendékeket. Dubéczi Zoltán, kuratóriumi elnök, Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány, Magyarország: „Először a Selye János Egyetemen adtuk át az ösztöndíjakat, Komáromban, a Felvidéken, és a mai szabadkai átadót követően pedig sor kerül az ösztöndíjak átadására, Csíkszeredában, Nagyváradon, Kolozsváron és Beregszászon, még a tanév vége előtt, tehát azt jelenti, hogy június végéig minden városban átadjuk az ösztöndíjakat.”

A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság áprilisban hirdette meg az ösztöndíj pályázatot. Erre mintegy 30 hallgató jelentkezett. 

Földi Márta, elnök, Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság: „Az ösztöndíj maximum 10 hónapon keresztül igényelhető 30 ezer forint értékben, ennek a dinár ellenértékét fogják kapni a hallgatók. A pályázatra 30 egyetemi hallgató jelentkezett, ebből 4 nem felelt meg a kritériumoknak, mert nem volt meg a nyolcas átlaguk a két előző, lezárt félév nyolcas átlaga, így 26-an nyertek.”

A Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat Kárpát-medence szerte idén mintegy 160 határon túli egyetemi hallgató kapta meg.

Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság
Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.