Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szent Ágoston-napi ünnepség Tóthfaluban

2021.08.28
13:53
2021.09.26
19:19
Forrás
Pannon RTV
Az érdeklődők előadásokon és hálaadó szentmisén is részt vehettek. A Keresztény Értelmiségi Kör által megszervezett találkozón Világos Miklós moholi plébános tartott előadást.

Nagy volt az érdeklődés a tóthfalusi Szent József plébánián megtartott Szent Ágoston-napi ünnepség iránt. Vajdaság 17 településéről érkeztek résztvevők. Az óbecsei Szilágyi Edit egy nagyobb társasággal vett részt az eseményen.

„Az előadás mindig nagyon jó élmény, megerősít a hitünkben. Megerősíti a bennünk már meglevő tudást, vagy leellenőrizzük és látjuk azt, hogy jól tudjuk-e a dolgokat. Mindig kapunk valamit és mindig sokat ér. Tehát ezt kihagyni kár.”

Az esemény ünnepélyes megnyitását követően az érdekeltek Szent Józsefről és életéről, valamint a kiegyensúlyozott család fontosságáról hallhattak előadást, melynek előadója a moholi Világos Miklós plébános volt.

„Az emberek szeretnek hallani a hitükről, szeretnek hallani olyan dolgokról, amikben esetleg bizonytalanok, és ha ez megfelelő módon van nekik elmondva amiről szó van, az nyilván megerősíti őket, hiszen egy keresztény embert a keresztény hitében akarunk most megerősíteni, vagy úgy akarjuk nekik elmondani a tanítást, hogy az azt a sajátjuknak érezzék.”

A Keresztény Értelmiségi Kör fő feladata, hogy összetartsa a Vajdaságban élő magyarságot a hitben, a szeretetben és a megértésben - mondta Szabó Károly  a szervezet elnöke.

„Szent Ágoston a Keresztényi Értelmiségi Kör védőszentje. Nagy egyházi tanító, ezért választottuk őt, és ezért is tartjuk fontosnak, hogy az Ő napján is megemlékezzünk, összejöjjünk, de ezen kívül szervezünk barátkozási, hitismereti és bibliai napokat is.”

Az esemény hálaadó szentmisével zárult, melyet a Keresztény Értelmiségi Kör elhunyt tagjainak szolgáltattak.

Tóthfalu
Szabó Károly
Világos Miklós
Keresztény Értelmiség Kör

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.