Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szent Ágoston-napi ünnepség Tóthfaluban

2021.08.28
13:53
2021.09.26
19:19
Forrás
Pannon RTV
Az érdeklődők előadásokon és hálaadó szentmisén is részt vehettek. A Keresztény Értelmiségi Kör által megszervezett találkozón Világos Miklós moholi plébános tartott előadást.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nagy volt az érdeklődés a tóthfalusi Szent József plébánián megtartott Szent Ágoston-napi ünnepség iránt. Vajdaság 17 településéről érkeztek résztvevők. Az óbecsei Szilágyi Edit egy nagyobb társasággal vett részt az eseményen.

„Az előadás mindig nagyon jó élmény, megerősít a hitünkben. Megerősíti a bennünk már meglevő tudást, vagy leellenőrizzük és látjuk azt, hogy jól tudjuk-e a dolgokat. Mindig kapunk valamit és mindig sokat ér. Tehát ezt kihagyni kár.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az esemény ünnepélyes megnyitását követően az érdekeltek Szent Józsefről és életéről, valamint a kiegyensúlyozott család fontosságáról hallhattak előadást, melynek előadója a moholi Világos Miklós plébános volt.

„Az emberek szeretnek hallani a hitükről, szeretnek hallani olyan dolgokról, amikben esetleg bizonytalanok, és ha ez megfelelő módon van nekik elmondva amiről szó van, az nyilván megerősíti őket, hiszen egy keresztény embert a keresztény hitében akarunk most megerősíteni, vagy úgy akarjuk nekik elmondani a tanítást, hogy az azt a sajátjuknak érezzék.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Keresztény Értelmiségi Kör fő feladata, hogy összetartsa a Vajdaságban élő magyarságot a hitben, a szeretetben és a megértésben - mondta Szabó Károly  a szervezet elnöke.

„Szent Ágoston a Keresztényi Értelmiségi Kör védőszentje. Nagy egyházi tanító, ezért választottuk őt, és ezért is tartjuk fontosnak, hogy az Ő napján is megemlékezzünk, összejöjjünk, de ezen kívül szervezünk barátkozási, hitismereti és bibliai napokat is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az esemény hálaadó szentmisével zárult, melyet a Keresztény Értelmiségi Kör elhunyt tagjainak szolgáltattak.

Tóthfalu
Szabó Károly
Világos Miklós
Keresztény Értelmiség Kör

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.