Ugrás a tartalomra

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

2022.08.12
15:44
2022.08.13
10:20
Forrás
Pannon RTV
Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.

Ünnepi beszédet Pásztor István, a szervező Vajdasági Magyar Szövetség elnöke mond. Ezt követően népünnepély kezdődik a tóparti településen. 20 órától a budapesti Operettszínház művészei lépnek fel, majd retroparti lesz munkatársunkkal, Dj. Manóval. A palicsi ünnepséget megelőzően szombaton délután fél 5-kor ünnepi szentmisét tartanak a szabadkai Szent Teréz Székesegyházban. A Szent István-napi központi rendezvényt 19 órától a Pannon Televízióban és a Szabadkai Magyar Rádióban is élőben követhetik.

Palics
Szabadka
Szent István-nap
Szent István-napi

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.