Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Szenttamás község napja

2021.10.19
15:59
2021.10.19
20:24
Forrás
Pannon RTV
Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

A község napja alkalmából a városházán átadták az okleveleket Szenttamás hat polgárának a példamutató eredményekért és a munkában elért sikerek elismeréseként.

Kiss Éva: „Ahhoz nem tudok sehogy sem biztos majd hozzájutni, hogy az olvasók mit gondolnak, hogy 35 év alatt az én munkám ért-e nekik valamit, vagy nem ért, de azt remélem, hogy lesznek olyanok, akik majd gondolják, vagy emlékeznek, hogy volt ott egy Éva néni, aki segített, mikor kellett, meg jó könyveket ajánlott olvasni.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Szenttamás díszpolgára idén Živorad Đurićnak lett humanitárius tevékenységéért. A valamikori focista országszerte támogatta a fejlődésben elmaradt gyermekek egyesületeit, valamint a hátrányos szociális helyzetben élőket.

„Csak annyit mondhatok, hogy köszönöm, mivel sokat jelent, mikor az ember tesz valamit, ami humánus és jó, hogy valaki legalább azt mondja neki, köszönöm, bravó. Az ilyesmi további erőt és motivációt ad mindenhez, ahhoz is, hogy az ember humánus legyen.”

A község napja alkalmából a Szabadság téren az önkormányzat, a tartomány, a harcosok szövetsége és a politikai pártok képviselői megkoszorúzták az emlékművet.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere: „Szenttamás ápolja a történelmi múltját és szellemét, amely a régmúlt idők óta jelen van, és áthatja az épületeinket, az embereinket és a teljes községünket, Turiával és Nádaljával közösen, amelyek Szenttamást egy teljes egységgé teszik, egy különleges környezetté, amelyben mindenekelőtt az emberek a legfontosabbak, ők vannak a középpontban.”

Október 19-ét 2013-ban jelölték ki Szenttamás község napjának, a községi harcos szövetség kezdeményezésére.

Szenttamás
Szenttamási napok

Most

Népszerű