Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Szép látni, ahogy összekovácsolódnak, és akarnak valamit az életben”

2022.09.22
21:15
Forrás
Pannon RTV
Benépesültek a bánáti katolikus kollégiumok.

Újra megteltek a bánáti katolikus kollégiumok. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumnak 58, a muzslyai Emmausz fiúkollégiumnak pedig 42 kollégistája lesz ebben a tanévben. Mindkét épület szinte új és rendkívül jó tanulási feltételeket biztosít a nagybecskereki magyar középiskolákba járó fiataloknak

Jórészt a katolikus szórványkollégiumoknak köszönve maradtak meg a magyar tannyelvű középiskolai osztályok a becskereki középiskolákban. Az általános iskola után a bánáti fiatalok egy része korábban valamelyik bácskai vagy magyarországi középiskolában folytatta tanulmányait. A kollégiumoknak köszönve most többen maradnak közelebb az otthonukhoz.

Közügyek
katolikus kollégium

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.