Ugrás a tartalomra

Szeptember elején megkezdik az oktatási-nevelési támogatások kiutalását a külhoni szülőknek

2017-08-31
11:27
2017-10-04
12:29
Forrás
fotó: MTI
A magyar nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár ma részt vesz a horvátországi magyar kisdiákok tanév kezdését segítő taneszköz csomagok átadó ünnepségen.

Szeptember első napjaiban megkezdik az oktatási-nevelési támogatások kiutalását azoknak a külhoni szülőknek, akik magyar óvodába és iskolába íratják gyermeküket. A támogatás összegét 17 200 forintról visszaemelték 22 400 forintra – nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Dr. Szilágyi Péter.

A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára ma részt vesz és köszöntőt mond a horvátországi magyar kisdiákok tanév kezdését segítő taneszköz csomagok átadó ünnepségen, Eszéken. „Örülök annak, hogy személyesen tudunk találkozni a szülőkkel és a gyerekekkel, amikor elmondhatják problémáikat, mivel így tudjuk közvetíteni a kéréseket Budapestre és így tudunk segíteni” – mondta Szilágyi.

oktatás
nevelés
támogatás

Most

13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.