Ugrás a tartalomra
Tanjug/SNS

„Szeptemberben új Covid-kórház nyílik Újvidéken - akkor már szükség is lesz rá”

2021.07.16
22:23
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić felveszi a harmadik adag koronavírus elleni védőoltást is, mégpedig a kínait. Ezt jelentette be a szerb államfő.

Vučić úgy gondolja, az egészségügyi szakemberek olyan döntést hoznak majd, miszerint hat hónappal a második vakcina beadását követően a beoltottaknak ajánlott felvenni a harmadik adagot. Arra várok, hogy mit tanácsolnak: ugyanannak a gyártónak a védőoltását vegyük fel vagy egy másikét. Amennyiben ilyen javaslat nem születik, akkor én harmadiknak ismét a kínai vakcinát fogom választani - fogalmazott a szerb elnök. Akik fél évvel ezelőtt kapták meg a második oltást, már nem annyira ellenállóak a koronavírussal szemben, így könnyebben megfertőződnek, megbetegszenek, és ezért szükséges az újabb oltás - mondta.

Megerősítette, hogy a harmadik Covid-kórház szeptember elsején nyílik meg Újvidéken. Sajnos akkor már szükség is lesz rá - tette hozzá Vučić.

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű