Ugrás a tartalomra
Autó-emelő
Pannon RTV

Szeptembertől olcsóbb lehet a műszaki vizsga?

2019-07-10
14:38
Forrás
Novosti
Szeptembertől szabályoznák a gépjárművek műszaki vizsgáját. A szabályozás értelmében az állam meghatározná a legmagasabb és a legalacsonyabb árat.

A Novosti hírportál értesülése szerint ezzel az intézkedéssel csökkennének a műszaki vizsga költségei. A 2018. júliusától érvényes árjegyzék szerint a B kategóriás járművek műszaki vizsgája a 6 ezer dinárt is elérheti. A legtöbb gépjármű esetében ez az ár 4 és 6 ezer dinár között mozog. A tavalyi drágulásra a költségek növekedése és a biztosítók csökkentett illetékei miatt került sor.

A műszaki vizsgát végző cégek egyesülete több alkalommal is javaslatot tett egy új árjegyzék elfogadására, amely a gépjármű-tulajdonosok számára kedvezőbb feltételeket teremtene autóik műszaki vizsgáztatásához. Az említett árjegyzék szerint a műszaki vizsga személyautó esetében nem kerülne többe 20 eurónál.

műszaki vizsga
ár

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.