Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szeptembertől óvodások zsibongása tölti be a Vackor épületét

2021.05.10
19:42
2021.05.11
09:07
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai óvoda száz kisgyereket tud majd befogadni, az iratkozás a technikai átvételt követően lesz lehetséges, várhatóan augusztusban.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Tavaly nyáron kezdődött meg a Vackor Szabadkai Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény építése. A Rádity fivérek utcában lévő telek összterülete 2500, az épületé 1700 négyzetméter.

A beruházást kezelő Szekeres László Alapítvány ügyvezetője, Somogyi Tünde a Közügyek stábjának elmondta, a munkálatok elején mintegy 2500 köbméter földet kellett a telekről kihordani tehergépkocsikkal, ami egy hónapig tartott. Ezt követően kezdődött az alapok elhelyezése.

Az udvaron természetesen játszótér kap helyet. Mivel egy dombos területről van szó, ezért a föld alá úgynevezett retenciós medencét alakítottak ki. Erre az esőzések miatt van szükség, ha rövid időn belül nagy mennyiségű eső esne, akkor egy késleltetési rendszerrel kerül a víz a szennyvízelvezető rendszerbe.

Az óvoda háromszintes. A földszint és az első emelet lesz a gyerekek birodalma, míg a padlástérben a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói végzik majd gyakorlataikat.

A földszinten lesz egy tornaterem, továbbá két bölcsődei terem kerül kialakításra mellékhelyiségekkel együtt, valamint itt kap helyet a konyha és az adminisztrációs helyiségek.

Vackor óvoda
Szabadka
Somogyi Tünde
ügyvezető
Szekeres László Alapítvány

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű