Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szépül az újvidéki Szent Erzsébet-templom

2022.05.13
15:14
2022.05.13
17:48
Forrás
Pannon RTV
Az újítások költsége 2,5 millió dinár, a kivitelezéssel újvidéki magyar vállalkozókat bíztak meg.
Pannon RTV/Juhász Géza

A VMSZ újvidéki városi szervezetének kezdeményezésére és a városi művelődési igazgatóság támogatásával kívül és belül is átmeszelték a plébánia épületét. Új külső és belső világítást kapott a templom, hamarosan pedig új óra kerül a toronyba.

Basnec Igor, Újvidék segédpolgármestere: „Ami a templom toronyórájának a felszerelését illeti, a munkálatok folyamatban vannak, és reméljük, hogy nemsokára be is lesz fejezve. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos lesz a telepi magyar lakosság számára, és az egész újvidéki magyar lakosság számára is.”

Szent Erzsébet templom
felújítás
toronyóra
Újvidék
Igor Basnec

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.