Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szépül az újvidéki Szent Erzsébet-templom

2022.05.13
15:14
2022.05.13
17:48
Forrás
Pannon RTV
Az újítások költsége 2,5 millió dinár, a kivitelezéssel újvidéki magyar vállalkozókat bíztak meg.
Pannon RTV/Juhász Géza

A VMSZ újvidéki városi szervezetének kezdeményezésére és a városi művelődési igazgatóság támogatásával kívül és belül is átmeszelték a plébánia épületét. Új külső és belső világítást kapott a templom, hamarosan pedig új óra kerül a toronyba.

Basnec Igor, Újvidék segédpolgármestere: „Ami a templom toronyórájának a felszerelését illeti, a munkálatok folyamatban vannak, és reméljük, hogy nemsokára be is lesz fejezve. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos lesz a telepi magyar lakosság számára, és az egész újvidéki magyar lakosság számára is.”

Szent Erzsébet templom
felújítás
toronyóra
Újvidék
Igor Basnec

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 14:16

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.