Ugrás a tartalomra

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemisták részére

2021.08.05
17:54
2021.08.05
20:36
Forrás
Közlemény
Ingyenes szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzést szervez a Magyar Nemzeti Tanács az újvidéki Európa Kollégiumban.

 A 80 tanórából álló képzést szeptember 6-a és 17-e között tartják a már felvételt nyert elsőéves egyetemistáknak. Tudásszintfelmérés is lesz augusztus 30-án, hétfőn, 10 órakor. Három helyszínen tesztelik az elsőéveseket: a szabadkai Kosztolányi Dezső és a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban, valamint a temerini Kókai Imre Általános Iskolában. A felzárkóztató képzés és a szállás díjtalan, de az utazási és étkezési költségek a résztvevőket terhelik. Jelentkezni augusztus 25-e 14 óráig lehet. Bővebb információt a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak. A jelentkezési lap a breki.mnt.org.rs honlapról tölthető le.

szerb
felzárkóztató
képzés
elsőéves
egyetemista
Magyar Nemzeti Tanács
MNT
Európa Kollégium
Újvidék

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.