Ugrás a tartalomra
TANJUG/ALEKSANDAR NICIFOROVIC

Szerbekre támadtak Koszovóban

2021.09.28
07:30
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Magyar Szó
Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén. A szerbek továbbra is tüntetnek a rendszámtáblák cseréje miatt. A ROSU nevű különleges egység tagjai pedig nem vonulnak vissza a Jarinje és Brnjak területén lévő adminisztratív átkelőkről.

Hétfőn a helyszínre érkezett a KFOR, azaz a Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő is, akik figyelemmel kísérik a helyzetet.

Mindeközben megtámadtak egy 15 főből álló szerb nemzetiségű csoportot Kosovska Mitrovica déli részén, amikor ügyintézést végeztek a Mezőgazdasági Ügynökségnél. A helyi sajtó jelentése szerint albán nemzetiségű fiatalok egy csoportja követte el a támadást. Az üggyel kapcsolatban tíz embert letartóztattak - közölte a koszovói rendőrség. 

Koszovó
KFOR
támadás
szerb
Kosovska Mitrovica

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.