Ugrás a tartalomra
covid19.rs

Szerbia: 131 új fertőzött, már 10 halálos áldozata van a kórnak

2020-03-28
16:45
2020-03-28
17:31
Forrás
Pannon RTV
Szombat délután 15 óráig az elmúlt 24 órában 371 személyt teszteltek, ebből 131 embernél állapították meg a fertőzést.

Szerbiában a legfrissebb adatok szerint 659 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal. Zlatibor Lončar, szerb egészségügyi miniszter ma sajtótájékoztatón közölte, hogy a Covid-19-ben elhunytak száma 10-re emelkedett az országban. Emellett pedig újabb intézkedést is hoztak a kijárási tilalomról.

Szerbiában meghosszabbítják a kijárási tilalmat - jelentette be az egészségügyi miniszter. Ezentúl hétvégente már 15 órától lesz érvényben a tilalom. A  Zlatibor Lončar emellett ismertette az újonnan fertőzöttek számát, és az elmúlt 24 órában elhunyt személyekről is szólt: „Ebben a pillanatban kórházi kezelésen 334 fertőzött van, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen, ami azt jelenti, hogy nekik rendkívül súlyos az állapotuk. Ma két újabb halottunk is van, tehát összesen 10-en hunytak el eddig. Legutóbb egy nő hunyt el, akit a fertőző betegségek klinikáján 8 napig tartottunk lélegeztetőgépen, akinek pajzsmirigy problémái voltak, 8 napon át harcoltunk az életéért, de nem sikerült őt megmentenünk. A másik, Nišben elhunyt, 1957-es születésű páciensnek számos kísérőbetegsége is volt, mint a cukorbetegség és a magas vérnyomás.”

Predrag Kon hangsúlyozta, hogy a fertőzések száma a következő időszakban még inkább megemelkedhet. Ennek oka, hogy sok ember hordozza magában a vírust. A járványügyi szakértő szerint a tömeges megfertőződés megakadályozásának egyetlen módja, ha korlátozzuk az emberek érintkezését: „Különösen intenzíven követem Belgrádot, tegnap volt a legmagasabb a fertőzöttek száma, akkor 42 volt, ez mára már 71 lett. Ezelőtt a legmagasabb szám 38 volt. Ez azt mutatja, hogy holnap lehet, hogy kiegyenlítődik a szám egy napra, majd újra megemelkedik.”

A belgrádi sajtótájékoztatón továbbá elhangzott, hogy jelenleg az országban van elegendő felszerelés az egészségügyi dolgozók számára. A már meglévő eszközök mellé pedig még az Egyesült Arab Emírségekből is érkezik segélyszállítmány.

 

Szerbia
Zlatibor Lončar
Predrag Kon
koronavírus

Most

08:43, Frissítve: 08:50

Több katonaiskola lesz Magyarországon

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium.

Népszerű