Ugrás a tartalomra

Szerbia: Annyi fertőzött ma, mint az előző napon

2021-01-20
15:30
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban 11 ezernél is kevesebben vannak az aktív fertőzöttek. A járványhelyzet tavasz végén nyugodhat meg - a szakemberek szerint.

1 646 új koronavírus-fertőzött személyt regisztráltak Szerbiában az elmúlt 24 órában. Ezzel összesen mintegy 378 ezer koronavírusos esetet jegyeztek az országban a kór megjelenése óta. A vírusnak újabb 19 halálos áldozata volt az elmúlt egy napban, így 3810-re nőtt a fertőzésben elhunytak száma. Szerbiában jelenleg 4924 embert kezelnek kórházban koronavírus-fertőzéssel, 175-en lélegeztetőgépen vannak.

Pixabay/guvo59

335 új koronavírussal-fertőzött személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában Vajdaság területén - olvasható a Vajdasági Közegészségügyi Intézet tájékoztatásában. A legtöbb beteget Újvidéken regisztrálták, szám szerint 86-ot. A tartományban jelenleg 10938 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, legtöbbet Újvidéken, 2681-et. A tartomány többi községben és városában 1000 alá csökkent az aktív fertőzöttek száma.

52 koronavírus-gyanús esetet vizsgáltak meg a Szabadkai Közkórház Covid-rendelőjében az elmúlt egy nap alatt, ebből 10 személyt tartottak bent kórházi kezelésre - olvasható az intézmény tájékoztatójában. Az elmúlt egy napon 5 pácienst küldtek haza otthoni lábadozásra. Jelenleg összesen 60 személyt ápolnak a Szabadkai Közkórházban koronavírus-fertőzéssel. Egy személy részesül intenzív kezelésben, heten pedig lélegeztetőgépen vannak.

Pannon RTV/Juhász Géza

Tavasz végén nyugodhat meg a járványhelyzet Szerbiában - így értékelt Branislav Tiodorović. A járványügyi szakember hozzátette, ez akkor következhet be, ha az immunizáció még egy vagy két hónapig olyan ütemben halad, mint most. Legkorábban a nyár kezdetén vonhatjuk ellenőrzésünk alá a koronavírust, de akkor is előfordulhat még egy-két fertőzéses eset - magyarázta. A jelenlegi járványhelyzet még mindig kedvezőtlen, de ha tovább csökken az új esetek száma, akkor már el lehet majd gondolkodni az óvintézkedések enyhítésén - mondta.

Vajdaság
Szabadka
koronavírus
járvány
fertőzöttek

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.