Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Szerbia az erőszak ellen

2023.05.27
19:37
2023.05.27
19:42
Forrás
Szerbiai RTV, 021.rs
Nem sokkal 18 óra után megkezdődött a negyedik Szerbia az erőszak ellen elnevezésű ellenzéki tiltakozás.

Belgrádban a parlament közelében zárták le az utat a forgalom előtt. A szervezők megkérték a tiltakozó polgárokat, hogy hozzanak magukkal virágokat, amiket a parlament épülete elé helyezhetnek el, hogy ilyen módon fejezzék ki részvétüket a tömeggyilkosságok áldozatai iránt, valamint az elhunytak családtagjainak és barátainak. 19 óra után a tiltakozók megérkeztek a Szerbiai Rádió és Televízió épülete elé és a korábbi bejelentéseik szerint gyűrűt alkottak a közszolgálati médiaház körül. A tüntetők korábbi közleményükben egy sor követelést fogalmaztak meg a médiával, a valóságshow-kal és a törvények tiszteletben tartásával kapcsolatban. A tiltakozás a bejelentések szerint 22 óráig tart.

tüntetés
Belgrád

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.