Ugrás a tartalomra
TANJUG/GALENIKA

Szerbia is beszerezte a világ leghatékonyabb koronavírus-gyógyszerét

2020.10.09
15:22
2020.10.09
19:52
Forrás
Szerbiai RTV
Hétfőtől Szerbiában is gyógyítanak majd a remdesivir nevű koronavírus-gyógyszerrel. A szert már beszerezte az ország.

A remdesivir a jelenleg alkalmazásban lévő leghatékonyabb koronavírus-gyógyszer a világon. Rövidíti a betegség lefolyását és csökkenti a halálozási rátát.

Sanja Radojević Škodrić, a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap igazgatója elmondta, drága szerről van szó, ezért csak azoknak adják be, akik valóban rászorulnak. 

Egyébként Donald Trump amerikai elnököt többek között ezzel a gyógyszerrel is kezelték.

Dr. Sanja Radojević Škodrić, a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap igazgatója: „A remdesivir rendkívül drága gyógyszer, és a betegségnek csak egy meghatározott fázisában alkalmazható. Tehát nem adható minden covidos páciensnek, csak bizonyos konkrét esetekben. Emiatt az egészségügyi intézményekben csak konzíliumi döntés után adhatják be. A szer terjesztését hétfőn kezdjük. A gyógyszer már Szerbiában van, átment a szükséges eljárásokon, és biztosítani tudjuk a szükséges mennyiséget minden páciensnek, akinek adható.”

koronavírus-gyógyszer
remdesivir
koronavírus
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.