Ugrás a tartalomra
Vucic a MiG-en
Tanjug/Zoran Zestic/bk

Szerbia fontolgatja a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását 2020-tól

2018-08-21
13:23
2018-08-21
15:09
Forrás
Szerbiai RTV
Erről Aleksandar Vučić államfő beszélt Batajnicán. A tervek szerint a szolgálat háromtól hat hónapig tartana, a Védelmi minisztérium felméréseitől és a rendelkezésre álló pénzeszközöktől függően.

Bemutatták a batajnicai katonai repülőtéren azt két felújított Mig-29-es vadászgépet, amelyet Szerbia Oroszországtól kapott. A két repülőgép a Szerb Légierő kötelékében teljesít szolgálatot. Vučić elmondta, Szerbia a régióban az egyik legkomolyabb légiflottával fog rendelkezni. A tervek szerint további négy Mig-29-es vadászgépet újítanak fel, a vasmadarak modernizálása 185 millió euróba kerül.

Aleksandar Vučić Koszovó helyzetéről is beszélt, szerinte Oroszország segítsége nélkül nem születhet megoldás Koszovóval kapcsolatban.

MIG-29
vadászgép
Oroszország
sorkatonaság

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.