Ugrás a tartalomra
Vucic a MiG-en
Tanjug/Zoran Zestic/bk

Szerbia fontolgatja a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását 2020-tól

2018-08-21
13:23
2018-08-21
15:09
Forrás
Szerbiai RTV
Erről Aleksandar Vučić államfő beszélt Batajnicán. A tervek szerint a szolgálat háromtól hat hónapig tartana, a Védelmi minisztérium felméréseitől és a rendelkezésre álló pénzeszközöktől függően.

Bemutatták a batajnicai katonai repülőtéren azt két felújított Mig-29-es vadászgépet, amelyet Szerbia Oroszországtól kapott. A két repülőgép a Szerb Légierő kötelékében teljesít szolgálatot. Vučić elmondta, Szerbia a régióban az egyik legkomolyabb légiflottával fog rendelkezni. A tervek szerint további négy Mig-29-es vadászgépet újítanak fel, a vasmadarak modernizálása 185 millió euróba kerül.

Aleksandar Vučić Koszovó helyzetéről is beszélt, szerinte Oroszország segítsége nélkül nem születhet megoldás Koszovóval kapcsolatban.

MIG-29
vadászgép
Oroszország
sorkatonaság

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.