Ugrás a tartalomra
Vucic a MiG-en
Tanjug/Zoran Zestic/bk

Szerbia fontolgatja a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását 2020-tól

2018-08-21
13:23
2018-08-21
15:09
Forrás
Szerbiai RTV
Erről Aleksandar Vučić államfő beszélt Batajnicán. A tervek szerint a szolgálat háromtól hat hónapig tartana, a Védelmi minisztérium felméréseitől és a rendelkezésre álló pénzeszközöktől függően.

Bemutatták a batajnicai katonai repülőtéren azt két felújított Mig-29-es vadászgépet, amelyet Szerbia Oroszországtól kapott. A két repülőgép a Szerb Légierő kötelékében teljesít szolgálatot. Vučić elmondta, Szerbia a régióban az egyik legkomolyabb légiflottával fog rendelkezni. A tervek szerint további négy Mig-29-es vadászgépet újítanak fel, a vasmadarak modernizálása 185 millió euróba kerül.

Aleksandar Vučić Koszovó helyzetéről is beszélt, szerinte Oroszország segítsége nélkül nem születhet megoldás Koszovóval kapcsolatban.

MIG-29
vadászgép
Oroszország
sorkatonaság

Most

09:14, Frissítve: 10:23

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.