Ugrás a tartalomra
Vucic a MiG-en
Tanjug/Zoran Zestic/bk

Szerbia fontolgatja a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását 2020-tól

2018-08-21
13:23
2018-08-21
15:09
Forrás
Szerbiai RTV
Erről Aleksandar Vučić államfő beszélt Batajnicán. A tervek szerint a szolgálat háromtól hat hónapig tartana, a Védelmi minisztérium felméréseitől és a rendelkezésre álló pénzeszközöktől függően.

Bemutatták a batajnicai katonai repülőtéren azt két felújított Mig-29-es vadászgépet, amelyet Szerbia Oroszországtól kapott. A két repülőgép a Szerb Légierő kötelékében teljesít szolgálatot. Vučić elmondta, Szerbia a régióban az egyik legkomolyabb légiflottával fog rendelkezni. A tervek szerint további négy Mig-29-es vadászgépet újítanak fel, a vasmadarak modernizálása 185 millió euróba kerül.

Aleksandar Vučić Koszovó helyzetéről is beszélt, szerinte Oroszország segítsége nélkül nem születhet megoldás Koszovóval kapcsolatban.

MIG-29
vadászgép
Oroszország
sorkatonaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:55, Frissítve: 19:41

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.