Ugrás a tartalomra
Pixabay/iira116

Szerbia ismét szigorít a koronavírus miatt

2020-06-23
13:28
2020-06-23
17:04
Forrás
Szerbiai RTV
Jóváhagyta a szerb kormány a köztársasági válságstáb döntéseit. A tömegközlekedési eszközökön ezentúl kötelező a szájmaszk viselése.

A védőmaszk zárt térben való viselését csupán ajánlják. A válságstáb tagjai emellett fontosnak tartják a másfél méteres társadalmi távolságtartás betartását, még szabadtéren is.

Kötelező Szerbiában a tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk viselése. Erről döntött a köztársasági válságstáb a mai ülésén. A zárt terek esetében a postahivatalokban, a bankokban, az állami intézményekben, valamint az üzletekben és a bevásárlóközpontokban is ajánlott a védőmaszk használata - erősítette meg a szerb kormány.

Srđa Janković immunológus elmondta: „A szabadban fontos a távolságtartás, tehát a szabad téren tartózkodók száma nem annyira, mint az emberek közti távolságtartás. Ami azt jelenti, hogy mindig ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl közeli kapcsolat.”

A maszkok kapcsán megjegyezték, nem kötelező a sebészeti, illetve a gyógyszertárakban kapható maszkot vásárolni. A többször felhasználható és mosható pamutmaszkok viselése is megfelel erre a célra - magyarázta Srđa Janković: „Nem mondhatjuk ebben a pillanatban, hogy a vírus biológiailag legyengült. Ehhez a folyamathoz több időre van szükség, erre egyelőre nincs bizonyítékunk. Az, ami ténylegesen legyengült, az a járvány. Természetesen a nyári feltételek nem kedveznek a vírusnak.”

Döntés született továbbá arról is, hogy meghatározatlan ideig meghosszabbítják a látogatási tilalmat a kórházakban. Arról is tájékoztattak, hogy a szerb kormány a továbbiakban is figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és időben reagálnak az aktualitásokra.

koronavírus
Szerbia
szigorítás
maszk
gyülekezés

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.