Ugrás a tartalomra

Szerbia kész Oroszországgal közösen vakcinát előállítani

2020.12.17
11:02
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia készen áll, hogy együttműködjön Oroszországgal a koronavírus elleni küzdelemben, ahogy a kór elleni védőoltás közös előállításában is - mondta Zlatibor Lončar.

A szerb egészségügyi miniszter kiemelte, Szerbia nyitott arra, hogy a két ország együtt dolgozzon a járvány és más betegségek megfékezése érdekében.

Lončar továbbá köszönetet mondott Vlagyimir Putyin orosz államfőnek, amiért biztosította Szerbia számára a Sputnyik V nevű oltóanyagot kutatási célokra. A miniszter kiemelte, egyetlen másik ország sem tette ezt meg Oroszországon kívül. Az orosz vakcinát jelenleg is laboratóriumokban elemzik - tette hozzá Lončar.

koronavírus
vakcina
védőoltás
Oroszország
Szerbia
Zlatibor Lončar

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.