Ugrás a tartalomra
szegénység
Illusztráció (Pixabay)

Szerbia lakosságának negyedét veszélyezteti a szegénység

2019-01-09
18:12
Forrás
VajdaságMA
A Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint a legveszélyeztetettebbek a gyerekek, a fiatalok, a munkanélküliek és a vidéken élők.

A hivatal képviselője a Politika napilapnak elmondta, hogy minden évben kiszámítják a szegénységi küszöböt, ami az idén 15 600 dinár. A legnagyobb veszélyben azok vannak, akik egyedül élnek és ettől az összegtől is kisebb a havi bevételük. A második kategóriában azok a családok vannak, ahol két felnőttnek és 14 évnél fiatalabb gyermeküknek kevesebb mint 28 080 dinárból kell megélniük. A szegénységi küszöb a két gyermekes családoknál 32 700 dinár. A Köztársasági Statisztikai Hivatal munkatársa arra is kitért, hogy korosztály szerint a 18-24 év közöttieket, valamint a 65 évnél idősebbeket fenyegeti leginkább a szegénység.

A VajdaságMa cikkét ide kattintva érhetik el.

szegénység
Szerbia

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.