Ugrás a tartalomra

Szerbia negyven községében online, illetve kombinált oktatási modellt alkalmaznak

2021.09.12
16:02
2021.09.12
16:11
Forrás
Szerbiai RTV
A kormányilletékesek szerint nem lesz gond, mivel, a diákok felkészültek, a tanárok pedig megfelelő digitális ismereteket szereztek.

Az egyre összetettebb járványhelyzet miatt az oktatási minisztérium úgy döntött, hogy holnaptól Szerbia negyven községének és önkormányzatának diákjai az interneten keresztül és a kombinált modell szerint követhetik az órákat.

Miloš Blagojević középfokú oktatásért felelős miniszterhelyettes a Szerbiai RTV műsorában kijelentette, nem számít nagy problémákra, mert mint mondta, a tavalyival ellentétben a diákok felkészültek, a tanárok pedig megfelelő digitális ismereteket szereztek. Hozzátette: bebizonyosodott, hogy az iskolák nem olyan helyek, ahol a vírus erőteljesen terjed. Megjegyezte, hogy 40 község összes középiskolájában a teljesen online, míg a hetedik és nyolcadik osztályokban a kombinált tanítási modellt alkalmazzák. A több mint 16 fős osztályokat két csoportra osztják - mondta Blagojević.

iskola
modell
online
Oktatási Minisztérium

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.