Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Szerbia támogatja az egyenlő hozzáférést a koronavírus elleni oltásokhoz

2020-12-03
20:43
2020-12-03
22:45
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt mondta Aleksandar Vučić szerb elnök az Egyesült Nemzetek Szervezetével Közgyűlésén, amelyet online tarottak meg.

A szerb államfő rámutatott arra, hogy a világjárvány megerősíti az ENSZ és az Egészségügyi Világszervezet létezésének szükségességét. Ezen szervezeteknek pótolhatatlan szerepük van a felmerülő új kihívások megválaszolásában - tette hozzá az államfő. Vučić szerint, a kölcsönös együttműködés és a kölcsönös tisztelet képes választ találni olyan globális kihívásokkal szemben, mint a jelenlegi világjárvány.

A szerb államfő úgy fogalmazott, nagy optimizmussal áll az elkövetkező napokhoz, hiszen a világ minden tájáról jó híreket kapni a vírus elleni oltással kapcsolatban. Ezeket a gyors és jó eredményeket pedig csak közös erőfeszítésekkel és információcserével lehetne elérni - tette hozzá.

Aleksandar Vučić
vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.