Ugrás a tartalomra
Pixabay/sweetlouise

Szerbia: A tesztelteknek csaknem a harmada pozitív

2020.12.20
15:26
2020.12.20
16:26
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó, subotica.com, bolnicasubotica.com
Egy nap alatt 54-en haltak meg a koronavírus következtében.
Vajdaságban mérséklődik az új megbetegedések száma.

3534 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szerbiában az elmúlt 24 órában, 11.068 tesztből ennyi lett pozitív. 54 újabb beteg hunyt el a betegség szövődményeinek következtében. 9604 személy szorul kórházi kezelésre, közülük 314-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva, az ő állapotuk kritikus.

Pixabay/mohamed_hassan

Mérséklődött az új megbetegedések száma Vajdaság területén. Az elmúlt 24 órában 938 új koronavírusos esetet regisztráltak a tartományban - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. A helyzet továbbra is rendkívüli, de a járvány stabilizálódni látszik. Vajdaságban csaknem 42 ezer koronavírusos személy van, ebből mintegy 12 ezer Újvidéken. Pancsován 4 ezernél, Nagybecskereken 3000-nél, míg Szabadkán 2400-nál több jelenleg is fertőzött személyt tartanak számon. Az illetékesek továbbra is arra kérik a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az óvintézkedéseket és az ajánlásokat a maguk és környezetük egészségének védelme érdekében.

Koronavírus városok szerint

A legutóbb nyilvántartásba vett koronavírus-fertőzöttek csaknem egyharmada belgrádi - írja a szerb közmédia. Ez azt jelenti, hogy a 3534 beteg közül 1065-öt a szerb fővárosban regisztráltak. Míg Újvidéken 213, Kragujevacon 129, Nišben 127, Nagybecskereken pedig 101 a napi esetszám. Több mint 50 feletti az új betegek száma más települések mellett Kraljevóban, Valjevón és Pancsován.

Egyre kevesebb koronavírus-gyanús esetet vesznek nyilvántartásba Szabadkán. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában több beteget engedtek haza, mint ahány újat felvettek. A Szabadkai Közkórház jelentése szerint az elmúlt egy napon 42 pácienst vizsgáltak meg, akik közül hatot bent tartottak kórházi kezelésen, míg 15 személyt hazaengedtek otthoni lábadozásra. Az intenzív kezelésre szorulók száma is 15, akik közül 9-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A Szabadkai Közkórházban jelenleg 169 koronavírusos beteget kezelnek - írja napi jelentésében az egészségügyi intézmény.

Szerbiai RTV

A szerbiai válságstáb egészségügyi szakemberi nem támogatják a koronavírus-fertőzés elleni védekezés kapcsán hozott intézkedések enyhítését - jelentette ki dr. Predrag Kon. A járványügy szakember a Szerbiai RTV-nek elmondta, amennyiben az eddigi évekhez hasonló módon történne az újévvárás, az katasztrofális lenne. Kiemelte, a vírus intenzitása lassan valóban csökken, de nem lenne szabad megengedni, hogy romoljon a helyzet. Elmondta, azt az intézkedést, amely az országba való belépéshez szükséges negatív PCR-teszt felmutatását foglalja magába, már előbb is meg szerették volna hozni, de logisztikai okokból nem lehetett megtenni. Úgy véli, hogy a mostani hazaérkezők több tízezres létszáma nem jelent akkora kihívást, mint annak a 400.000 embernek a fogadása, aki a húsvéti ünnepek idejére érkezett vissza Szerbiába.

A szombati szerbiai adatok:

koronavírus
szigorítás
korlátozás
fertőzés
ünnep
újévvárás
enyhítés
Vajdaság
Szabadka
adatok

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.