Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerbia várhatóan 2021-ben vezeti be az online érettségit

2019-06-22
14:09
2019-06-22
14:16
Forrás
Tanjug, Vajdaság MA
A nyár folyamán 8000 digitális tanterem beszerzéseit végzik el, jövő júniusig pedig további 10 ezret szerelnek majd fel - jelentette ki Mladen Šarčević oktatási miniszter.

Három éve többszintű IT-képzés folyik a szerbiai oktatási intézményekben, így az ország készen áll arra a modellre, amelyet a fejlettebb európai országokban alkalmaznak - tette hozzá a miniszter. Šarčević arról is beszélt, hogy a digitális tantermek beszerzésére van szükség ahhoz, hogy megvalósuljon az online tesztelési modell.

érettségi
online
Szerbia
Mladen Šarčević
oktatási miniszter

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.