Ugrás a tartalomra

Szerbiában 28 nő halt meg tavaly családon belüli erőszak miatt

2020.01.24
13:59
2020.01.24
14:12
Forrás
021.rs
28 nő vesztette életét családi erőszak következtében tavaly Szerbiában. Kettővel kevesebb halálos áldozat volt 2019-ben, mint az azt megelőző évben.

Az Európa Tanács szakcsoportjának jelentése alapján Szerbia előrelépést tett a családon belüli erőszak felszámolása érdekében. Szerintük az országban megvan a politikai elszántság a probléma megoldására, üdvözlik az erre tett jogi lépéseket, és hozzáteszik, a gyakorlatban ugyancsak fejlődés tapasztalható. A Biztonságos Ház elnevezésű menedék illetékesei nem osztják az európai szakértők véleményét. Vesna Stanojević úgy véli, a vonatkozó törvény, a stratégia, a számos megelőző intézkedés ellenére Szerbiában nem javul a helyzet, a családon belüli erőszak áldozatainak száma nem változik jelentősen. A zaklatás elszenvedői a cselekményt továbbra sem jelentik be, sokan úgy gondolják, hogy az erőszak az ő magánügyük. Az elmúlt évtizedben csaknem 350 szerbiai nő esett áldozatául a családon belüli erőszaknak - mondja a Biztonságos Ház koordinátora.

családon belüli erőszak
Európa Tanács
halálos áldozatok
Vesna Stanojević

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű