Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Szerbiában 3572 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

2021.04.13
15:39
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
3,5 ezer fölött van az új koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában Szerbiában. A batajnicai kórházban kevesebb a beteg, de egyre több az olyan fiatal, akinél súlyok tünetek jelentkeznek.

Elhunyt 35 beteg, ezzel a halottak száma 5808-ra emelkedett a járvány megjelenése óta. A kórházakban jelenleg 7648 személyt kezelnek, lélegeztetőgépen 247-en vannak.

MTI/Balogh Zoltán

Kevesebb a koronavírusos beteg a batajnicai kórházban, azonban egyre több az olyan fiatal, akinél súlyok tünetek jelentkeznek, sokan kerülnek közülük lélegeztetőgépre, még ha korábban semmilyen betegségük sem volt. A betegek és a kórházi ellátottak számának csökkenését a védőoltás felvétele és a járványügyi intézkedések betartása eredményezte - nyilatkozta a szerb közmédiának Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai kórház igazgatója. Hozzátette, hogy azok a kórházba kerülő betegek, akik már mindkét adag védőoltást megkapták, 99 százalékban haza is mehetnek. A doktor hangsúlyozta, hogy a vakcina felvétele után is fontos a járványügyi intézkedések betartása és a zárt helyiségekben való maszkviselés.

koronavírus
Szerbia
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.