Ugrás a tartalomra
Pixabay/esudroff

Szerbiában 5000 euró lehet az újszülöttek után járó állami támogatás

2021.07.27
16:28
2021.07.27
17:00
Forrás
Pannon RTV
Az ország jövője a natalitás növelésében rejlik - mondta a szerb államfő.

Szeptemberig új intézkedéseket fogadnak el a születésszám növelésére. 5000 euróra tervezik a megszületett gyermekek után járó állami támogatást Szerbiában - erről beszélt Aleksandar Vučić, miután fiatal sportolókkal találkozott. A szerb államfő úgy fogalmazott, az ország jövője a natalitás növelésében rejlik, ezért jelentősen megemelik az újszülöttek után járó támogatásokat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Úgy gondolom, hogy néhány szegény területen, azaz a kevésbé gazdag vidékeken ez majd hozzájárul a több gyermekhez, mert ez a mi legnagyobb problémánk. A társadalom könnyen újjáépül, ha több gyermek van.”

Aleksandar Vučić
újszülöttek
támogatás

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.