Ugrás a tartalomra
Pixabay/esudroff/illusztráció

Szerbiában 5000 euró lehet az újszülöttek után járó állami támogatás

2021.07.27
16:28
2021.07.27
17:00
Forrás
Pannon RTV
Az ország jövője a natalitás növelésében rejlik - mondta a szerb államfő.

Szeptemberig új intézkedéseket fogadnak el a születésszám növelésére. 5000 euróra tervezik a megszületett gyermekek után járó állami támogatást Szerbiában - erről beszélt Aleksandar Vučić, miután fiatal sportolókkal találkozott. A szerb államfő úgy fogalmazott, az ország jövője a natalitás növelésében rejlik, ezért jelentősen megemelik az újszülöttek után járó támogatásokat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Úgy gondolom, hogy néhány szegény területen, azaz a kevésbé gazdag vidékeken ez majd hozzájárul a több gyermekhez, mert ez a mi legnagyobb problémánk. A társadalom könnyen újjáépül, ha több gyermek van.”

Aleksandar Vučić
újszülöttek
támogatás

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.