Ugrás a tartalomra
Pixabay/fernandozhiminaicela

Szerbiában egy nap alatt 2956 új fertőzöttet regisztráltak

2021-02-23
07:12
2021-02-23
09:47
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
Meredeken emelkedik az új koronavírusos betegek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában csaknem 3000, egészen pontosan 2956 új fertőzöttet regisztráltak.

Ez a szám több mint a duplája az egy héttel ezelőttinek, amikor is 1400 új covidos volt az országban.

Egy nap alatt 12 ezer tesztet végeztek el a szakemberek. Arányosan ez azt jelenti, hogy minden negyedik vizsgált páciens pozitív lett a vírusra. 14-en hunytak el egy nap alatt a kór következtében. Nőtt a kórházban kezeltek száma is, 3641 embert ápolnak egészségügyi intézményekben. Lélegeztetőgépen 153-an vannak. 

Három szerbiai városban riasztóak a koronavírus-adatok. Ezek: Belgrád, Újvidék és Niš. Az új fertőzötteknek csaknem a harmada a szerb fővárosból való, vagyis a mintegy 3000-ből 929-en. Újvidéken 218, Nišben 160 új esetet derítettek fel. Vajdaságban Pancsován 51, Szabadkán 50 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, Nagybecskereken pedig 27-et

koronavírus
Szerbia
járvány
fertőzöttek

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.