Ugrás a tartalomra
Üres pénztárca

Szerbiában félmillió lakos él teljes szegénységben

2018-10-18
11:37
Forrás
VajdaságMA
Amennyiben az ország tagja lenne az Európai Uniónak, akkor a legszegényebb tagország lenne. A mélyszegények mellett Szerbia minden negyedik polgárát fenyegeti szegénység.

Az Európai Szegénységellenes Hálózat adatai szerint növekvőben van a szegénység a dolgozók és az idősek körében is. Aggasztó, hogy a legszegényebbek jelentős részét kisgyerek teszik ki.

szegénység

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.