Ugrás a tartalomra

Szerbiában mérséklődni látszik a járványhelyzet

2020.08.31
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában mérséklődni látszik a járványhelyzet - mondta el Darija Kisić Tepavčević a szerb közmédia műsorában.

A Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese hozzátette, a számok bizakodásra adnak okot, de a vírus továbbra is jelen van, a fertőzés súlyosabb szövődményei pedig bárkinél előfordulhatnak.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a lakosság az elmúlt hetekben rendkívül felelősségteljesen és lelkiismeretesen viselkedett.

Az iskolákban kötelezővé tett maszkviselés kapcsán elmondta, a gyerekeknek el kell magyarázni az intézkedések szükségességét. Fontos, hogy a maszk viselése a mindennapok részévé váljon - tette hozzá.

Szerbia
koronavírus
járványhelyzet
Darija Kisić

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.