Ugrás a tartalomra

Szerbiában négyszer-ötször magasabb az energiafelhasználás az EU-s átlagnál

2020.05.14
12:04
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia továbbra is elmarad energiahatékonyság szempontjából a többi európai országhoz képest - nyilatkozta Aleksandar Antić.

A szerb energetikai miniszter a szerb közmédiának elmondta, hogy az elmúlt időszakban az energiafelhasználás hatékonysága szempontjából jelentős lépéseket tett az ország, ugyanakkor 300 ezer ház esetében még mindig nincs kialakítva megfelelő szigetelés.

A tárcavezető leszögezte, a minisztérium elsődleges feladatként kezeli a hatékonyabb energiafelhasználást. Szavai szerint forrásokat biztosítottak az elmúlt időszakban a közintézményeknek, iskoláknak, egészségházaknak, hogy fejlesszék épületeiket ebből a szempontból. Mint mondta, tervezik egy alap létrehozását, amely szakmai és pénzügyi segítséget tud majd nyújtani a polgároknak a hatékony energiafelhasználás kapcsán.

energia
energiahatékonyság
Szerbia
Aleksandar Antić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.