Ugrás a tartalomra

Szerbiában nem lesz kőolajhiány

2022.12.06
14:13
Forrás
VajdaságMA
A kőolaj és a kőolajszármazékok ellátásának biztonsága nincs veszélyben Szerbiában - mondta Dubravka Đedović.

A szerbiai bányászati ​​és energiaügyi minisztere ma azt mondta, nincs veszélyben a hazai olajfinomítók működése sem, amely az Oroszországgal szembeni nyolcadik uniós szankciócsomag életbelépése ellenére teljes kapacitással működik. „A kőolajszármazékokból akár három hónapra elegendő tartalékunk van, és készen állunk az esetleges piaci zavarokra”, mondta a belgrádi gazdasági fórumon.

Emlékeztetett rá, hogy az Oroszország elleni EU-szankciók nyolcadik csomagja magában foglalja az Oroszországból származó kőolaj szállításának megszakítását az Adriai Kőolajvezetéken. Ez az egyetlen vezeték, amelyen keresztül Szerbia nyersolajhoz juthat. Đedović elmondta, a JANAF által szállított orosz kőolaj aránya az aktuális piaci kereskedelmi feltételektől függ, így tavaly a teljes olajmennyiség mintegy 20 százaléka származott Oroszországból, méghozzá kedvezőbb áron.

kőolaj
kőolajszármazék
Szerbia
Dubravka Đedović

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.