Ugrás a tartalomra
Pixabay/lalabell68/illusztráció

Szerbiában nem lesz kőolajhiány

2022.12.06
14:13
Forrás
VajdaságMA
A kőolaj és a kőolajszármazékok ellátásának biztonsága nincs veszélyben Szerbiában - mondta Dubravka Đedović.

A szerbiai bányászati ​​és energiaügyi minisztere ma azt mondta, nincs veszélyben a hazai olajfinomítók működése sem, amely az Oroszországgal szembeni nyolcadik uniós szankciócsomag életbelépése ellenére teljes kapacitással működik. „A kőolajszármazékokból akár három hónapra elegendő tartalékunk van, és készen állunk az esetleges piaci zavarokra”, mondta a belgrádi gazdasági fórumon.

Emlékeztetett rá, hogy az Oroszország elleni EU-szankciók nyolcadik csomagja magában foglalja az Oroszországból származó kőolaj szállításának megszakítását az Adriai Kőolajvezetéken. Ez az egyetlen vezeték, amelyen keresztül Szerbia nyersolajhoz juthat. Đedović elmondta, a JANAF által szállított orosz kőolaj aránya az aktuális piaci kereskedelmi feltételektől függ, így tavaly a teljes olajmennyiség mintegy 20 százaléka származott Oroszországból, méghozzá kedvezőbb áron.

kőolaj
kőolajszármazék
Szerbia
Dubravka Đedović

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.