Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Szerbiában nem szigorítanak a járványügyi intézkedéseken

2020-10-22
11:04
2020-10-22
15:45
Forrás
RTS,Tanjug
A válságstáb szerint nincs szükség arra sem, hogy az iskolák áttérjenek az online oktatásra

Nem szigorítanak az eddigi járványügyi intézkedéseken, hanem a már meglévőket kell következetesen betartani - ezt nyilatkozta dr. Srđa Janković a köztársasági válságstáb mai ülése után. Az immunológus arról is beszélt, hogy egyelőre nem teszik kötelezővé a PCR tesztet a Szerbiába történő beutazáskor és nincs szükség arra sem, hogy az iskolák áttérjenek az online oktatásra.

A járványhelyzetet fenyegetőnek értékeli és abban reménykedik, hogy a megelőző intézkedések szigorúbb és következetes betartásával meg lehet állítani. Hozzátette, a válságstáb arról döntött, hogy rapid antigén teszteket vezetnek be, amely esetben az megfelelő.

Dr. Srđa Janković immunológus: „Hatékonyabb felismerés és ellenőrzés. Kérjük mindenkitől, hogy legyünk szolidárisak és együtt tartsuk be ezeket az intézkedéseket. Reméljük, hogy meg tudjuk állítani a koronavírus-járványt. Ezt pedig csak úgy tudjuk, ha betartjuk azokat a szabályokat, amelyek jelenleg hatályban vannak.”

Srđa Janković
járvány
intézkedések
koronavirus

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.
11:44, Frissítve: 11:51

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.