Ugrás a tartalomra
pixabay/fernandozhiminaicela

Szerbiában stagnál, Vajdaságban csökken az új koronavírus-esetek száma

2021-01-22
15:43
2021-01-22
18:59
Forrás
izjzv.org.rs
24 óra alatt Szerbiában 1709, Vajdaságban 272 újabb koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak.

Stagnáló tendenciát mutat a Szerbiában egy nap alatt igazolt koronavírusos esetek száma. Az elmúlt 24 órában 1709 személy tesztje lett pozitív, míg tegnap 1648. A mintavételek száma is szinte megegyezik az egy nappal korábbival, 10 638 személyt teszteltek. A szerbiai kórházakban kezelt betegek száma azonban valamelyest csökkent, 4731 páciens fekszik kórházi ágyban, közülük 161-en vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában 19-en vesztették életüket a vírus szövődményeiben, ezzel 3849-re nőtt a halálos áldozatok száma Szerbiában.

Csökken a koronavírusos betegek száma Vajdaságban

Vajdaságban 272 újabb koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak. Ez kevesebb mint a tegnapi, amikor is 341 esetet regisztráltak a tartományban. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a legtöbb új fertőzöttet ezúttal is Újvidéken regisztrálták, szám szerint 87-et. Vajdaságban jelenleg 10.780 aktív esetet tartanak nyilván, Újvidéken 2.714-et, a több község területén ezer alatt van az aktív koronavírusos betegek száma.

A tartomány területén továbbra is rendkívüli állapot van a járvány miatt - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet.

koronavírus
Vajdaság
fertőzött
Újvidék

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.