Ugrás a tartalomra
fiatal kofferral
Pixabay

A szerbiai fiatalok 70 százaléka elmenne

2017-08-13
00:18
2017-10-04
12:20
Lesújtó adatokat közölt a szerbiai fiatalok ernyőszervezete, amely egy reprezentatív felmérést végzett a nyugat-balkáni ország fiataljai körében - írja a VajdaságMa hírportál.

Az adatokból kiderül, hogy a megkérdezettek 70 százaléka szeretne elmenni onnan, ahol él. Egy részük külföldre akar menni, egy részük nagyobb városba. Akik a nagyvárosokban élnek, a határon túlra akarnak menni, míg azok, akik kis településeken élnek, a nagyvárosokba szeretnének költözni - emelte ki a szakember.

A megkérdezettek majdnem fele egyetemi hallgatói státussal rendelkezett, 60,6 százalékuknak semmiféle havi bevétele nincs, 61 százalékuk a szüleivel él egy fedél alatt. A legnagyobb problémaként a munkanélküliséget, az oktatási rendszert, az értékrendszert és a korrupciót említették. Ami a politikusok iránti bizalmat illeti, itt a megkérdezettek 76 százalékának válaszaiból az derül ki, hogy nincs olyan politikus, akinek hinnének, míg 83,1 százalékuk véli úgy, hogy a pártok nem a fiatalok érdekeit tartják szem előtt.

A megkérdezettek átlagéletkora 22,7 év volt, a kérdőívet 68,8 százalékban fiatal nők, 31,2 százalékban fiatal férfiak töltötték ki. 65 százalékuk Szerbia nagyobb városaiban él, legtöbbjük, 46,9 százalékuk, a belgrádi körzetben. (VajdaságMA)

fiatal
szerbia

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.