Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerbiai képlet: legkevesebb fizetés x 10 = legmagasabb fizetés

2019-07-21
18:14
2019-07-21
18:29
Forrás
Beta, Vajdaság MA
A szerbiai gazdagok fizetése közel tízszerese a legkevesebbet keresők bérének. Az Európai Unió országaiban jelentősen kisebb ez a különbség - derül ki az Eurostat hivatalos adataiból.

A legmagasabb jövedelemmel rendelkező szerbiai polgárok ötödének átlagosan 9,4-szer magasabb a jövedelme, mint a legkevesebbet keresők ötödének fizetése.

Az Európai Unió országaiban kisebb a különbség, ugyanis ott a legnagyobb bevételt megvalósítók ötöde átlagosan csak ötször magasabb bért visz haza, mint a legalacsonyabb jövedelmű személyek egyötöde. Az EU országaiban a legkisebb egyenlőtlenség a bérek tekintetében Csehországban és Szlovéniában van, ahol az együttható mintegy 3,4.

A nem uniós tagállamok közül Észak-Macedóniában az együttható hat, Törökországban közel kilenc, Norvégiában pedig nem egész négy.

jövedelem
gazdag
szegény
Szerbia
különbség
Eurostat

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.