Ugrás a tartalomra
TANJUG/ Strahinja Aćimović

A Szerbiai Klinikai Központ a legjobbak között

2021.08.03
13:57
2021.08.03
16:37
Forrás
Pannon RTV
Európa egyik legnagyobb és legmodernebb klinikai központjává válik a Szerbiai Klinikai Központ – jelentette ki Aleksandar Vučić. Az egészségügyi intézmény felújítása két fázisban zajlik. A munkálatok első, nagyobb fázisa a befejezés előtt áll.

A Szerbiai Klinikai Központ a legjobb és legdrágább, világszínvonalú berendezésekkel lesz felszerelve – mondta Aleksandar Vučić. Ezeket 2022 elejétől lehet majd használni – tette hozzá a szerb államfő. A helyszínen tekintette meg hogyan halad az építkezés.

„Elégedett vagyok, hogy közel 900 fekvőhely lesz itt, az intenzív és a félintenzív osztályon. Látták hogyan néznek ki ezek a szobák. Olyanok, mint a legmagasabb szintű kórházi szállodai szobák. A gáz mindenhol el van vezetve.”

TANJUG/ Strahinja Aćimović

A szerb államfő ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma elkerülhetetlen lesz Szerbiában.

„Szeptember 5-ig be kellene fejeznünk az új covid-kórház építését Újvidéken. Sajnos dr. Jovanović azt mondta nekem, hogy most már 94 páciens van Batajnicán. Meglátjuk, de egyértelmű, hogy a nem elegendő beoltott és a vírus természete miatt nem fogjuk könnyen elkerülni a negyedik hullámot. De hiszem azt, hogy a kapacitásoknak és az elmúlt időszakban megtetteknek köszönhetően a legjobb módon tudjuk ezt átvészelni.”

A Szerbiai Klinikai Központ felújítására összesen 112 millió eurót fordítottak. A munkálatok első, nagyobb fázisát a tervek szerint december elsejéig befejezik. Vučić emlékeztetett arra is, hogy a Vajdasági Klinikai Központban is felújítási munkálatok zajlanak. Ezekre 28 millió eurót fordítanak.

Szerbiai Klinikai Központ
Aleksandar Vučić
Vajdasági Klinikai Központ

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.