Ugrás a tartalomra
Tanjug

Szerdától egy óra alatt el lehet jutni Belgrádtól Čačakig

2019-12-16
10:55
2019-12-16
16:37
Forrás
Tanjug
Három év munkálatvégzés után szerdától teljes hosszában átadják a 11-es közlekedési folyosót - jelentette be Zorana Mihajlović a szerb közmédia reggeli műsorában.

A közlekedési miniszter hozzátette, ez azt jelenti, hogy Belgrádtól Čačakig egy óra alatt el lehet majd jutni. Az építkezés a turizmusfejlesztés szempontjából is fontos volt, ugyanis ez az út vezet a zlatibori körzethez. Leszögezte, ezáltal egy álom válik valóra. Időközben folynak a munkálatok Čačaktól a montenegrói határig is. A tervek szerint pedig hamarosan összekötik majd a 11-est a 10-es közlekedési folyosóval.

„Először is azt szeretném mondani, hogy a 2019-es egy rendkívül fontos év Szerbia számára. Ebben a pillanatban elmondhatjuk, hogy 350 kilométernyi autópálya-szakaszt adtunk át az elmúlt néhány évben. Ez a mostani egy olyan autópálya, amely Szerbiát köti össze Szerbiával. Minden készen áll. Elkezdtük a munkálatokat Kruševacnál, az ottani önkormányzat a Szerbiai Korridorok vállalattal együtt elvégezték a teljes kisajátítást, mind a 25 kilométerre, ahol autópálya épül majd a következő években és, amely összeköti majd Kruševacot a 10-es közlekedési folyosóval, tehát lesz autópályájuk a 10-es közlekedési folyosóig. ”

11-es közlekedési folyosó
Zorana Mihajlović
Belgrád
Čačak

Most

Népszerű