Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Szerdától Szabadkán is végeznek koronavírus-antitest tesztelést

2020-06-02
18:22
Forrás
Subotica.com
Holnaptól Szabadkán is elvégezhető a koronavírus-antitestek jelenlétét kimutató gyorsteszt. Erre a Szabadkai Közegészségügyi Intézet épületében van lehetőség reggel 7 és 12 óra között.

Ezt megelőzően azonban ki kell fizetni a teszt árát, ami 1200 dinár. A tesztelés vérvétellel történik, az eredmény pedig 15 perc elteltével kiderül. Amennyiben negatív eredmény születik, akkor a tesztelt személy nem került kapcsolatba a koronavírussal. Pozitív eredmény esetén azonban két variáció létezik. Amennyiben valakinek az eredménye pozitív lesz az IgM antitestre, akkor az azt jelenti, hogy vírushordozó, vagyis fertőz. Ilyenkor további kivizsgálás következik, majd szükség szerint kezelés és izoláció. Amennyiben a tesztelt személy az IgG antitestre lesz pozitív, az azt jelenti, hogy már kigyógyult a koronavírusból, így nem fertőz tovább.

koronavírus
antitestteszt

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.